INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

JUVENTUS - ATALANTA 2-2 // Doar Cristiano Ronaldo s-a opus » Portughezul se apropie de Lewandowski în clasamentul pentru „Gheata de Aur”

Cristiano Ronaldo a reușit o „dublă” în Juventus - Atalanta 2-2 // foto: Guliver/gettyimages
Cristiano Ronaldo a reușit o „dublă” în Juventus - Atalanta 2-2 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 13:50 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 13:55

Juventus a evitat apropierea periculoasă a Atalentei, graţie penalty-urilor transformate de Cristiano Ronaldo (33 de ani). Are 28 de reuşite în 28 de partide la Juve, cu una în spatele golgeterului Ciro Immobile (30 de ani).

Ce aproape a fost Atalanta să mai facă o victimă ilustră în acest sezon de poveste! Trupa lui Gasperini, fără complexe de inferioritate în faţa nimănui din Europa, a condus de două ori campioana pe Allianz Stadium şi merita victoria, dar nu a învins nici după 31 de ani de aşteptare (2-2)! 

Reuşitele lui Zapata şi Malinovsky au fost anulate de Cristiano, infailibil în Serie A la punctul cu var. Două penalty-uri, oferite la henţuri evitabile, ce au fost transformate cu furie de Ronaldo. 

A doua doppietta din 11 metri în acest campionat, după cea contra Fiorentinei din februarie. Portughezul are un ritm nemaiatins de nimeni în 2020 din topul Europei, 18 goluri!

Îl ameninţă pe Lewandowski

Cum Lazio s-a prăbuşit definitiv, cu al treilea eşec consecutiv, performanţa lui CR7 o ţine pe „Dea" la nouă puncte în spate în cursa către lauri. Media lui în actuala Serie A e cu adevărat fantastică. 28 de reuşite în tot atâtea partide disputate! 

A ajuns la una singură de „il capocannoniere" Immobile (vârful biancocelesto are tot 11 din lovituri de pedeapsă), afectat fizic şi psihic de restartul postpandemie. La 35 de ani, starul bianconerilor mai are două goluri pentru a egala recordul clubului, vechi din 1934, când Borel înscria 31! 

În şase jocuri rămase până la (probabil) al doilea titlu îi trebuie 6 să-l egaleze pe Lewandowski în cursa pentru „Gheata de Aur".

6 goluri consecutive pe teren propriumarcate în Serie A de Ronaldo au venit după faze fixe, penalty-uri sau lovitură liberă. La Man. United legase cinci acasă în februarie 2009

3 jucătoricu minimum 15 goluri marcate are Atalanta în acest campionat: Muriel (17), Zapata şi Iličici (15). Numai Juve, în 1951-'52, i-a mai avut pe Muccinelli, Boniperti şi Hansen

VIDEO. Rezumatul meciului Juventus - Atalanta 2-2

Citește mai multe știri despre Serie A:

Mario Balotelli i-a enervat pe cei de la Brescia » Ce au publicat pe site-ul oficial despre atacant

Brescia - Roma 0-3. VIDEO Prestație ciudată a unui portar din Serie A: gafe greu de explicat la toate golurile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează