INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO 2024

Borna impresionantă stabilită de Cristiano Ronaldo, după „dubla” din meciul Bosnia - Portugalia

Borna impresionantă stabilită de Cristiano Ronaldo, după „dubla” din meciul Bosnia - Portugalia! Foto: Instagram
Borna impresionantă stabilită de Cristiano Ronaldo, după „dubla” din meciul Bosnia - Portugalia! Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 16:40 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 19:02

Cristiano Ronaldo (38 de ani), autor al unei „duble” în partida cu Bosnia-Herțegovina (5-0), conduce în topul marcatorilor la club și națională în acest an, depășindu-l pe Erling Haaland (23). Căpitanul portughez a atins borna de 40 de goluri reușite în prelimiminariile Euro!

La 38 de ani și plecat din Europa, Cristiano Ronaldo continuă să stabilească noi recorduri, cu o viteză formidabilă. Nu a făcut excepție nici meciul pe care naționala Portugaliei l-a câștigat fluierând aseară, 5-0 pe terenul Bosniei-Herțegovina. 

„Dubla” reușită de căpitanul lusitan, a 33-a la Selecao, l-a propulsat în vârful topului marcatorilor, cu 40 de goluri în 43 de partide disputate în 2023. 

Eric Cantona, opinie dură asupra conflictului din Orientul Mijlociu: „Israel a furat de 75 de ani drepturile omului. Free Palestine înseamnă eliberarea din cea mai mare închisoare”
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Eric Cantona, opinie dură asupra conflictului din Orientul Mijlociu: „Israel a furat de 75 de ani drepturile omului. Free Palestine înseamnă eliberarea din cea mai mare închisoare”

Cristiano îl întrece pe Erling Haaland și atinge și cotă nemaipomenită în preliminariile Euro, 40 de goluri în 42 de jocuri (norvegianul a rămas la 39). 

Aproape un gol pe meci în medie! De la venirea selecționerului Roberto Martinez, Ronaldo are un randament fantastic în națională, 10 goluri în 7 meciuri în acest an, față de 2022, când a avut 3 goluri în 12 partide.

Cristiano Ronaldo, medie de 0,62 goluri pe meci la națională

Cristiano a îmbunătățit și alte performanțe unice la nivel de echipă reprezentativă: 127 de goluri și 203 evoluții la națională. 

Are cel puțin 44 de goluri reușite mai mult decât orice alt „bomber” din Europa în toată istoria și mai mult decât dublul golurilor marcate de aceștia, cu excepția lui Lewandowski, Lukaku, Kocsis, Klose, Gerd Muller, Robbie Keane și Dzeko!

Cristiano Ronaldo, record de 11 goluri în preliminariile Euro

Căpitanul lusitanilor poate să-și depășească recordul personal de goluri în preliminariile CE, 11 în calificările pentru turneul final din 2020, de care îl mai despart doar două reușite, Portugalia mai având două întâlniri de bifat în grupă, cu Liechtenstein și Islanda.

32 de goluria marcat naționala Portugaliei în cele opt partide jucate în grupa J a preliminariilor Euro, la trei distanță de recordul Selecao stabiilt în calificările pentru CM 2006

Cristiano Ronaldo a contribuit la 1.100 de goluri

În campania pentru Euro 2008 Cristiano a punctat de opt ori, apoi de șapte ori în calificările pentru Euro 2012 și de cinci ori în preliminariile Euro 2016, ediție în care a cucerit titlul continental.

Ronaldo a mai ajuns la o barieră inimaginabilă: are 1.100 goluri la club și națională pe care le-a influențat, dintre care 858 marcate. Plus că deține și pri mul loc în clasamentul marcatorilor la Euro, cu 14 goluri în 25 de partide.

Citește și:

Cu toate liniile spre titlu! » Premieră absolută la FCSB în acest sezon

Presa din Spania dezvăluie câștigătorul și câștigătoarea Balonului de Aur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
roddymcneil
roddymcneil  •  18 Octombrie 2023, 11:55

Şi *** ăla de Ten Hag, cu moaca aia ***, şi-a bătut pur şi simplu joc de Ronaldo. Ronaldo va rămîne în istoria acestui sport pentru realizările lui, iar Ten Hag pentru că l-a făcut pe Ronaldo să plece de la United.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează