INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AL NASSR

VIDEO+foto Cristiano Ronaldo, prezentat la Al Nassr: „Contractul este unicat, pentru că eu sunt un jucător unic” » Mii de fani au venit pe stadion pentru un eveniment spectaculos!

Cristiano Ronaldo, prezentat la Al Nassr » Mii de fani au venit pe stadion pentru o ceremonie spectaculoasă + Primele declarații ale lui CR7: „Contractul este unicat, pentru că eu sunt un jucător unic” +47   FOTO
Cristiano Ronaldo, prezentat la Al Nassr » Mii de fani au venit pe stadion pentru o ceremonie spectaculoasă + Primele declarații ale lui CR7: „Contractul este unicat, pentru că eu sunt un jucător unic”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 ianuarie 2023 18:17 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2023 21:03

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a fost prezentat de noul său club Al-Nassr, sub sloganul „Hala Ronaldo”. Mii de fani au venit să-l vadă pe starul portughez pe stadion, iar peste 100.000 au urmărit online prezentarea.

UPDATE 19:00 » Cristiano Ronaldo, prezentat în fața fanilor

După discursul din vestiar, Ronaldo a ieșit pe teren pentru a fi prezentat fanilor. Aproximativ 20.000 de suporteri l-au aplaudat pe starul portughez și i-au scandat numele.

„E o plăcere și o onoare să fiu aici. Vă mulțumesc tuturor. Voi da totul pentru acest club. Vreau să-i fac fericiți pe fani și să ajut țara și clubul”, a spus portughezul.

Pe scenă, la final, a venit și familia lui Cristiano.

+43 FOTO

VIDEO. Cristiano Ronaldo, gafă în prima zi la Al Nassr

@gsp.ro Cristiano Ronaldo a comis-o încă din prima zi la Al Nassr. La conferința de prezentare, starul portughez a anunțat că transferul în Africa de Sud nu e finalul carierei pentru el. N-a nimerit însă nici țara, nici continentul, pentru că urmează să joace de fapt în Arabia Saudită 😅 #cristianoronaldo #ronaldo #cristiano #cr7 #alnassr #southafrica ♬ sunet original - GSP - Gazeta Sporturilor

UPDATE 19:00 » Cristiano Ronaldo și-a cunoscut colegii

După conferință, Cristiano Ronaldo a mers în vestiar, unde s-a schimbat în echipamentul lui Al Nassr și și-a cunoscut colegii.

Împreună cu antrenorul Rudi Garcia a venit și președintele clubului, care le-a ținut un discurs jucătorilor.

„Vreau să spun că sunt foarte fericit să fiu aici. Pentru mine e o mare provocare să schimb Europa pentru Asia. Dar știu că aici e un grup fantastic. Am văzut câteva meciuri și am văzut legăturile dintre jucători. Sunt aici că să ajut echipa și să dau ce am mai bun”, a spus Ronaldo în vestiar, fiind aplaudat de jucători și staff.

+43 FOTO

UPDATE 18:40 » Rudi Garcia: „Scopul meu e să-l fac fericit pe Cristiano Ronaldo”

„Sunt foarte surprins de numărul mare de jurnaliști prezenți! De obicei vin 3-4, acum sunt foarte mulți și nu înțeleg de ce :D

E unul dintre cei mai buni jucători din istorie, e o legendă. E o onoare pentru mine și pentru club să-l avem aici. Pentru liga saudită și Arabia Saudită în general e fantastic că va juca aici.

Jucătorii precum Cristiano sunt foarte ușor de antrenat. Nu am ce să-l învăț. Suntem aici ca să câștigăm. Vom avea timp să discutăm mai multe. Cristiano e un exemplu. Scopul meu e să-l fac fericit. Sper să fie fericit jucând pentru Al Nassr”, a spus antrenorul Rudi Garcia.

VIDEO Cristiano Ronaldo, prezentat la Al Nassr

UPDATE 18:30 » Primele declarații ale lui Cristiano Ronaldo

În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat președintele clubului, Musalli Al-Muammar, și antrenorul Rudi Garcia, Cristiano Ronaldo a vorbit despre transferul său și despre planurile pe care le are.

„Mă simt foarte bine. Am luat o decizie importantă. În Europa, munca mea e terminată. Am câștigat tot și am jucat la cele mai importante cluburi. Am bătut toate recordurile. E o nouă aventură pentru mine, aici în Asia. 

Sunt foarte mândru și sunt pregătit. Am venit aici să joc, să mă bucur și să câștig. Vreau să fac parte din cultura țării. Vreau să zâmbesc și să joc fotbal. Vreau să bat câteva recorduri și aici!

Când am luat decizia, familia m-a sprijinit, este foarte fericită. Am fost primiți incredibil, oamenii s-au purtat extraordinar cu mine și cu familia mea.

Este o mare oportunitate pentru mine. Nu doar în fotbal. Pot schimba mentalitatea noii generații. Am avut multe propuneri din Europa, Brazilia, SUA și Australia. Vin să ajut nu doar clubul, ci și această țară, fotbalul feminin, tot. Pot ajuta cu experiența mea. Vreau să o ofer o nouă viziune clubului și țării. De aceea am acceptat această propunere.

+43 FOTO

Fotbalul nu mai e la fel. Echipele sunt mai bine pregătite. Nu e finalul carierei pentru mine. Și nu țin cont de ce spun oamenii. Sunt foarte fericit să fiu. Știu că acest campionat e foarte puternic. Oamenii nu știu, dar am văzut multe meciuri. Sper să joc pe 5 ianuarie, dacă antrenorul crede de cuviință.

Contractul este unicat, pentru că eu sunt un jucător unic. Pentru mine e ceva normal”, a declarat Ronaldo.

Plecat cu scandal de la Manchester United, Cristiano Ronaldo a ajuns luni în Arabia Saudită, la Riyadh. Portughezul a făcut vizita medicală, iar azi are loc prezentarea sa oficială, pe stadion.

Fanii au luat cu asalt stadionul Mrsool Park, care are o capacitate de 25.000 de locuri. Al-Nassr a și vândut bilete la ceremonie, 15 riyali bucata, puțin sub 4 euro, banii strânși urmând să meargă însă la Ehsan National Platform, o organizație caritabilă din Arabia Saudită

Când ar putea debuta Cristiano Ronaldo

În ceea ce privește data debutului, situația e încă neclară. Ronaldo urmează să poarte o discuție cu antrenorul Rudi Garcia, care așteaptă să afle parametri fizici la care portughezul se află în acest moment. 

Dacă răspunsul lui CR7 va fi pozitiv, acesta ar putea debuta pe 5 ianuarie, în duelul cu Al Ta'ee Ha'il, de pe teren propriu.

Cristiano Ronaldo va avea un salariu colosal în Arabia Saudită

Atacantul portughez de 37 de ani era liber de contract după ce a rupt legăturile cu Manchester United înaintea Mondialului, unde a ajuns până în „sferturi”, fiind eliminat surprinzător de Maroc. Potrivit spaniolilor de la Marca, Ronaldo va încasa un salariu exorbitant, 200 de milioane de euro anual. Este cel mai valoros contract din istoria sportului, nu doar a fotbalului. Durata înțelegerii este de două sezoane și jumătate.

Cristiano Ronaldo, împrumutat la Newcastle?!

Jurnaliștii de la Marca susțin că în contractul încheiat între Cristiano Ronaldo și Al-Nassr ar exista o clauză ținută ascunsă de ochii publicului. O înțelegere care stipulează că, în cazul în care Newcastle va termina în Anglia pe un loc de Champions League, Ronaldo ar urma să fie împrumutat de Al-Nassr „coțofenelor”.

Newcastle e administrată din umbră de Mohammed bin Salman (37 de ani), prințul moștenitor al Arabiei Saudite, cel care ar avea relații excelente cu cei de la Al-Nassr, conjunctură ce ar favoriza o înțelegere între cele două cluburi. 

Citește și:

Poleit cu aur! Cum a fost întâmpinat Cristiano Ronaldo la aterizarea la Riyadh

Neymar, făcut praf în Brazilia: „A pus presiune pe PSG ca să vină acasă pentru petreceri, dar nu și pentru despărțirea de Pelé”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
Ceferinho
Ceferinho  •  03 Ianuarie 2023, 22:05

N-are importanta ce salariu are Ronaldo. Ganditi-va altfel...cati jucatori de nivelul lui Ronaldo cunoasteti? El, Messi, mai 2-3 si lista jucatorilor unicat se inchide.

gicapuia
gicapuia  •  03 Ianuarie 2023, 20:44

Bleahhh !

birdibel
birdibel  •  03 Ianuarie 2023, 18:44

Ca si prostia, ridicolul nu are limite…

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close