INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Cristiano Ronaldo, Ronaldo Fenomenul sau Ronaldinho?! DEZBATERE: Care a fost cel mai bun Ronaldo?

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 decembrie 2019 09:00

Cristiano Ronaldo, Ronaldo Fenomenul sau Ronaldinho? Totul a plecat, curios, de la Zlatan Ibrahimovici. 

El a provocat această discuție. Într-un interviu pentru GQ Italia, atacantul suedez, care se pregătește să revină în Serie A (cel mai probabil la Milan), a fost întrebat: „Crezi că îl vei găsi pe adevăratul Ronaldo aici, în Italia?”

Ibra, 38 de ani, a răspuns malițios: „De unde? Adevăratul Ronaldo e brazilian!”.

La Rio de Janeiro, UOL Esporte a profitat de mănușa aruncată de Zlatan și a comentat acest subiect cu cei mai importanți editorialiști din Țara Cafelei: "Care e cel mai bun Ronaldo din istorie? CR7, Ronaldo Fenomenul sau Ronaldinho Gaúcho?".

de Delia Marinescu

„Toți au fost strălucitori"

André Rocha: „Cel mai bun a fost Ronaldo Fenomenul. Când era în vârful carierei lui, a fost jucătorul care s-a apropiat cel mai mult de Pelé, prin calități tehnice și fizice. În Italia, a fost spaima lui Nesta, Maldini și Cannavaro. Văzându-i pe ei vorbind despre R9 arată ce a însemnat el pentru a doua jumătate a anilor 1990. Dar Cristiano Ronaldo e mai mare! Pentru tot ce a cucerit la cluburi și la naționala portugheză. În special pentru constanța cu care a jucat timp de 10 ani la cel mai înalt nivel. E un monstru!”

Andrei Kampff: „Cristiano, pentru ce a făcut de-a lungul carierei. A adăugat talentului un profesionism rar întâlnit la cineva înzestrat cu un astfel de har”

Juca Kfouri: „Ibra adoră să creeze polemică. Toți trei au fost strălucitori. Ronaldinho Gaúcho a avut un moment în care părea că se apropie de Pelé, dar a cedat plăcerilor vieții. Ronaldo Fenomenul, pe lângă faptul că e genial, a avut o capacitate inedită de a se recupera. Iar portughezul îmbină perfecțiunea atletică cu cea de creator. Ronaldo Fenomenul îi întrece pe amândoi, e genial. Dar, dacă ar fi să îl contractez pe unul dintre ei, l-aș alege pe portughez, pentru raportul cost-beneficiu”

„Cristiano a demonstrat că doar cerul e limita”

Julio Gomes: „Eu spun deja de ceva timp că cel mai bun Ronaldo din istorie e Cristiano. Ceea ce nu îi diminuează pe ceilalți doi. Ronaldinho a fost unul dintre cei mai talentați, a schimbat total reperele Barcelonei, dar a rezistat puțin. Ronaldo a fost încurcat de accidentări, dar și de lipsa de angajament. A fost mult mai bun la națională decât la cluburile pe la care a trecut, povestea lui de a depăși obstacolele e mai mare decât golurile importante pe care le-a marcat de-a lungul carierei. Și Cristiano, chiar dacă e puțin inferior din punct de vedere tehnic, a avut rezultate absurde și a demonstrat că doar cerul e limita atunci când îmbini talentul cu munca. Eu vreau să înlocuiesc întrebarea asta cu alta: Dacă ai avea toți banii din lume și ai vrea să-i investești într-un proiect sportiv care să dureze 10 ani, în care dintre cei 3 ți-ai băga banii?”
 

„Cristiano e o mașinărie"

Rafael Reis: "Ronaldo Fenomenul ar fi putut fi cel mai bun dintre cei 3 dacă nu ar fi avut problemele fizice. Ronaldinho ar fi putut fi cel mai bun dintre cei 3 dacă nu s-ar fi plictisit atât de devreme de fotbal. Cristiano Ronaldo poate că nu are talentul celorlalți doi, dar e cel mai bun și cel mai mare dintre cei 3, pentru că e o mașinărie care nu suferă din cauza problemelor fizice și nici nu se satură de fotbal. E un tip care practic s-a aflat în vârf pe tot parcursul carierei lui. Puțini sunt în stare de așa ceva".

Renato Mauricio Prado: „Din punct de vedere tehnic, Ronaldinho Gaúcho a fost cel mai bun dintre cei 3. Dar și-a ratat, practic, jumătate din carieră pentru că nu a avut grijă de el ca atlet. În consecință, topul meu e: 1) Ronaldo Fenomenul. 2) Cristiano Ronaldo. 3) Ronaldinho".

RONALDO
Brazilia, 43 de ani
Post: Atacant
Perioadă: 1993-2011
Cluburi: Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, Milan, Corinthians
Goluri în carieră: 414 (352 la club și 62 la națională)
Meciuri în carieră: 616 (518 la club și 98 la națională)
Trofee: 18 (13 la club și 5 națională)
Balonul de Aur: 1997, 2002

CRISTIANO RONALDO
Portugalia, 34 de ani
Post: Atacant
Perioadă: din 2002
Cluburi: Sporting Lisabona, Man. United, Real Madrid, Juventus
Goluri în carieră: 709 (610 la club și 99 la națională)
Meciuri în carieră: 988 (824 la club și 164 la națională)
Trofee: 29 (27 la club și 2 la națională)
Balonul de Aur: 2008, 2013, 2014, 2016, 2017

RONALDINHO
Brazilia, 39 de ani
Post: Mijlocaș
Perioadă: 1998-2015
Cluburi: Grêmio, PSG, Barcelona, Milan, Flamengo, Atlético Mineiro, Querétaro, Fluminense
Goluri în carieră: 313 (280 la club și 33 la națională)
Meciuri în carieră: 816 (719 la club și 97 la națională)
Trofee: 16 (13 la club și 3 la națională)
Balonul de Aur: 2005

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
vlad_draculea
vlad_draculea  •  15 Decembrie 2019, 17:06

ce?????

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  15 Decembrie 2019, 12:29

Cristiano Ronaldo este cel mai complet dintre cei.3.Ceilalti 2 au jucat 6-7 ani la nivelul de top.Cristiano are deja 12 ani cu cifre ametitoare.Ar trebui sa fim ft bucurosi ca suntem contemporani cu Messi si Cr7.Ce au facut acesti 2 jucatori este fantastic.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  15 Decembrie 2019, 12:16

Ronaldinho cel mai talentat si cel mai neserios, prinmul Ronaldo cel mai macinat de accidentari, portughezul cel mai muncitor si serios.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează