INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Cruyff nu ştie nimic despre Martino, dar e încrezător: "Nici Rijkaard, nici Guardiola nu cîştigaseră nimic înainte să semneze cu Barça"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2013 16:54

Fostul tehnician al Barcelonei, Johan Cruyff, a comentat numirea argentinianului Gerardo "Tata" Martino pe banca tehnică a catalanilor.

Olandezul a recunoscut că nu-l cunoaşte pe noul antrenor: " Tata? Nu-l cunosc deloc, nu ştiu absolut nimic despre el". Totuşi, Cruyff cere răbdare şi încredere în argentinian: "Nici Rijkaard, nici Guardiola nu cîştigaseră nimic înainte să ajungă la Barca şi au făcut performanţă", a declarat olandezul, conform sport.es.

În urmă cu 10 ani, Cruyff a fost unul dintre oamenii cheie în aducerea lui Frank Rijkaard ca antrenor al Barcelonei. Conducerea de atunci a clubului, cu Joan Laporta în frunte, îi ceruse olandezului părerea, iar acesta a dat 3 posibile variante: Guus Hiddink, Marco van Basten şi Frank Rijkaard. În cele din urmă, catalanii au mizat pe Rijkaard, chiar dacă nu avea un palmares care să-l recomande ca antrenor.

Lui Cruyff i s-a cerut părerea din nou în 2008, cînd Rijkaard a fost schimbat, şi acesta l-a sprijinit pe Guardiola, chiar dacă Pep era la prima experienţă pe banca tehnică. Timpul i-a dat dreptate, ulterior Guardiola a obţinut cele mai mari succese din istoria clubului, în ciuda lipsei de experienţă.

FC Barcelona a schimbat antrenorul în urmă cu cîteva zile, deoarece Tito Vilanova are probleme de sănătate. Acestuia i-a recidivat cancerul la glanda parotidă şi medicii i-au recomandat să se retragă.

Citeşte aici: Decalogul antrenorului nedorit de vestiar şi de fanii Barcelonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mdionis
mdionis  •  24 Iulie 2013, 21:15
Postat de dreamer123 pe 24 Iulie 2013, 17:25

de unde ai idee cat este de bun sau nu ?

Vezi de exemplu la en.wikipedia.org/wiki/Johan_Cruyff, sectiunea "Honors/Manager". Ceva campionate/cupe nationale si trofee europene a castigat si el la viata lui, nu se pune problema daca este bun sau nu. Este de notorietate ca sistemele de joc puse in practica de Rijkaard si apoi de Guardiola sunt niste adaptari ale ideilor lui Cruijff deja experimentate la Barcelona in perioada antrenoratului sau. Daca inima l-ar fi tinut, probabil ar fi fost o alegere interesanta pentru banca tehnica, insa omul nu are voie sa riste.

rsalexander
rsalexander  •  24 Iulie 2013, 18:12
Postat de talpaiadului pe 24 Iulie 2013, 17:15

Cruyff nu e chiar asa de batran, nu inteleg de ce nu revine el ca antrenor la Barcelona, ar fi mult mai bun decat Tata asta.

Nu se intelege cu Rosell...

madskills
madskills  •  24 Iulie 2013, 17:49
Postat de talpaiadului pe 24 Iulie 2013, 17:15

Cruyff nu e chiar asa de batran, nu inteleg de ce nu revine el ca antrenor la Barcelona, ar fi mult mai bun decat Tata asta.

Johan are probleme mari cu inima, de aia nu mai antreneaza. Cred ca nici la meciurile cu miza uriasa nu se mai uita, ii este interzis total sa se enerveze si sa se consume altfel risca sa-si piarda viata. Iar un club cum e Barca te macina pur si simplu. Altfel Johan era demult la echipa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează