INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Culisele transferurilor realizate de Bayern: de ce a dat gruparea bavareză 73 milioane de euro pe Hummels și Renato

Hummels (stânga) nu-l va mai bloca pe Thomas Muller decât la antrenamente // FOTO Reuters
Hummels (stânga) nu-l va mai bloca pe Thomas Muller decât la antrenamente // FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 mai 2016 00:00

Bayern plătește 73 de milioane pentru un stoper de top, Hummels (Dortmund, 38 milioane), și o mare speranță, Renato (Benfica, 35).

Echipă unică în Bundesliga, cu 4 titluri la rând, Bayern vrea a 6-a victorie în Champions League, după trei eliminări consecutive în semifinale! Și i-a făcut, în aceeași zi, două cadouri de vis lui Carlo Ancelotti, antrenorul munchenezilor din vară: Mats Hummels și Renato Sanches.

Ieri, a anunțat transferurile amândurora, pentru care va achita o sumă totală de 73 de milioane de euro.

Preț de 9,5 ori mai mare

Cu Hummels, 27 de ani, bavarezii au rezolvat problema din centrul defensivei. Și-au luat un stoper cum Guardiola n-a avut. Căpitanul Borussiei (al 3-lea jucător atras de la Dortmund în trei ani, după Gotze, 37 de milioane în 2013, și Lewandowski, gratis un an mai târziu) aterizează pe Allianz Arena pentru 5 stagiuni.

Iar BVB, care îl cumpărase definitiv în 2009, cu 4 milioane, pe jucătorul crescut la academia lui Bayern, îl vinde acum înapoi pentru un preț de 9,5 ori mai mare!

18 sau 23 de ani?

În același timp, die Roten achiziționează cea mai mare speranță a Portugaliei. Renato Sanches, mijlocaș box-to-box, ce leagă extraordinar jocul apărare-atac, "ne amintește de Seedorf în gesturi și de Davids ca stil" (L'Equipe).

A debutat pe 30 octombrie 2015 la seniorii Benficăi, devenind pe 4 decembrie cel mai precoce marcator al lusitanilor în secolul XXI.

Vârsta? 18 ani. Data oficială a nașterii e 18 august 1997. Însă tot L'Equipe readuce în atenție un detaliu: tatăl său, emigrat din Capul Verde, ar fi declarat copilul la 5 ani după nașterea sa.

10.000.000 €va fi salariul anual al lui Mats Hummels la Bayern

5 ani este durata contractului semnat de Renato cu clubul munchenez

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează