INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cum a învățat Dybala să dea gol și cu dreptul: cu hârtia și stiloul!

Ofertat de Man. United, Dybala și-a făcut încălzirea pentru derbyul din
Ofertat de Man. United, Dybala și-a făcut încălzirea pentru derbyul din "sferturile" Cupei cu Torino Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2018 10:09

Decarul lui Juventus a fost pus să scrie cu piciorul considerat slab, iar argentinianul a marcat prima ”doppietta” cu dreptul la Verona (3-1), risipind criticile din ultima vreme.

Paulo Dybala a încheiat 2017 în forță. La primul meci ca titular după trei etape de "turn-over", argentinianul a rezolvat deplasarea de la Verona cu o "doppietta".

Decarul lui Juventus a reușit, totodată, contra lui Hellas o premieră: 2 goluri cu dreptul în același joc! Nu mai marcase de o lună și jumătate, dar sâmbătă a surprins adversarii, care îi blocaseră piciorul obișnuit de finalizare. Reluare din centrarea lui Lichsteiner și apoi cursă, dribling spre partea opusă stângului letal și șut fără speranțe pentru Rafael, cu "piciorul de urcat în tramvai".

"Pictează" și cu dreptul

"Nu mă pot considera un jucător mare dacă nu voi învăța să îmi folosesc și dreptul", spunea recent Dybala.

"Tuttosport" i-a aflat secretul, metoda fiind folosită și de alți campioni. La antrenamente, o dată la două sau la trei zile, "La Joya" ia o coală de hârtie și un stilou și încearcă să-și scrie numele cu piciorul drept. Exercițiu menit să-i "educe" creierul pentru a-și folosi partea mai puțin talentată a corpului, ameliorându-i execuțiile în teren. Cu Genoa, în eșecul (2-3) de pe Marassi, și în derbyul cu Torino (4-0), mai punctase cu același drept!

17 goluriși 4 assisturi în 26 de partide a reușit Dybala în acest sezon la Juve. Mai are un tur să depășească recordul în bianconero de 23 de goluri și 9 pase decisive

14 goluriare argentinianul în actualul campionat, la 3 distanță de Icardi (Inter), liderul marcatorilor din Serie A, și două de Immobile (Torino)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează