INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CFR CLUJ

Cum a refuzat Yssouf Kone un contract de un milion de euro

Yssouf Kone
Yssouf Kone

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 februarie 2011 17:20

Ivorianul a declinat o ofertă fabuloasă din Egipt, de la Al-Ahly, şi a ales Valerenga pentru un contract de 5 ori mai mic.


Ivorianul Yssouf Kone a părăsit campioana României în această iarnă şi a semnat cu gruparea norvegiană, Valerenga. Atacantul de 29 de ani a dezvăluit pentru presa din Norvegia că a refuzat un contract de un milion de euro din Egipt, de la Al-Ahly.

Ziariştii de la Aftenposten susţin că ivorianul are un contract la nivelul celor mai bine plătiţi jucători din lotul lui Valerenga, aproximativ 200.000 de euro pe sezon. Yssouf le-a explicat de ce n-a fost atras de propunerea din Egipt. "Îmi ofereau un milion de euro pe an, dar pînă la urmă banii nu reprezintă totul. În Norvegia expunerea e mult mai mare. În fotbalul african nu te mai vede nimeni. Am şansa de a evolua la o echipă care va juca în competiţiile europene şi care an de an luptă pentru trofee pe plan intern. Asta m-a motivat cel mai mult cînd am ales Valerenga", a spus Kone pentru Aftenposten.

A negociat în paralel şi cu Rosenborg!
Kone a făcut vîlvă în Norvegia prin revenirea sa. Ivorianul a negociat în paralel şi cu Valerenga, dar şi cu fosta sa echipă, Rosenborg. Ambele cluburi au avut la un moment dat certitudinea că vor semna cu Yssouf Kone, dar pînă la urmă cîştig de cauză a avut numai gruparea din Oslo. "Eu n-am spus niciodată că voi reveni la Rosenborg. Un agent care mă reprezenta în negocierile cu Rosenborg a făcut-o, deşi ştia că discut şi cu Valerenga. Pînă la urmă e simplu: cînd ai două oferte, o alegi pe cea care crezi că e mai bună pentru tine. Aşa am făcut eu şi acum îmi doresc să-i învingem pe cei din Trondheim", a mai spus Kone.

51 de meciuri în Liga 1 a adunat Yssouf Kone în lotul clujenilor, pentru care a marcat de 16 ori în Liga 1

Sfătuit de Hirschfeld
Kone e coleg la Valerenga cu un alt fost jucător al clujenilor, portarul canadian Lars Hirschfeld. "Cu el am discutat mult înainte de a accepta oferta de la Valerenga", a mărturisit Kone. Ivorianul şi-a revenit după accidentarea suferită la genunchi, în meciul din tur cu Victoria Brăneşti, şi a început antrenamentele cu mingea. "Toate testele fizice la care a fost supus au ieşit bine. Nu vrem însă să forţăm revenirea lui", spun oficialii echipei norvegiene.

Trei ivorieni mai are Clujul în lot
Emmanuel Kone (24 de ani), mijlocaş dreapta
Bakary Sare (20 de ani), mijlocaş defensiv
Flavien Tamou (18 an), atacant (născut în Franţa)

Jucătorii ivorieni care au mai evoluat la CFR
Lacina Traore, atacant
Yssouf Kone, atacant
Dodo Digbeu, mijlocaş
Lamine Camara, mijlocaş
Diarrasouba, Viera fundaş

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
andrei1156
andrei1156  •  25 Februarie 2011, 22:26

dc oare nu gandesk asa si jukatorii nostri... se duc sa joake pe la toti arabii aia etc. dekt sa joake in ucraina sau rusia... frate in europa tot te mai vede cnva

pirgu
pirgu  •  25 Februarie 2011, 17:53

sunteti penibili... repetati stiri (articole) doar ca sa umpleti site`ul... stirea asta a mai fost acum 2-3 saptamani...la gara cu voi!

atletico23
atletico23  •  25 Februarie 2011, 17:34

multa bafta la Valeranga Y. Kone

Vezi toate comentariile (3)
Comentează