INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Cum a surprins Neymar la prezentarea oficială » Cît a costat, de fapt, transferul şi cum va plăti Barça

Articol de GSP - Publicat marti, 04 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 04 iunie 2013 12:37

Vicepreşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a dezvăluit cifrele transferului lui Neymar la Barcelona, în cadrul conferinţei de presă de prezentare a brazilianului de 21 de ani.

"A meritat toate eforturile. Discuţiile pentru aducerea jucătorului au început acum doi ani, în 2011. Antrenorii noştri ne-au spus că îl doresc încă de atunci, aşa că am început negocierile cu Neymar şi apropiaţii săi. În martie 2012 i-am delegat pe directorul secţiei de fotbal, Raul Sanllehi, şi pe pe impresarul Andre Curi, angajatul nostru să se ocupe de tot. Ei au purtat toate negocierile. Le mulţumesc pentru că au fost nişte negocieri îndelungate şi dificile.

Săgeţi către Madrid
Transferul ne-a costat 57 de milioane de euro, iar Neymar va avea o clauză de 190 de milioane de euro. Totul s-a realizat direct între părţile implicate, fără intermediari. Există un contract de confidenţialitate şi nu putem dezvălui cît primeşte fiecare parte implicată.

Am perfectat şi două meciuri amicale, unul în Brazilia, altul pe Camp Nou, contra lui Santos. Încă nu am decis adversarul pentru Trofeul Gamper, dar e posibil să fie chiar Santos."

Bartomeu spune că preţul iniţial al fotbalistului a fost de 40 de milioane de euro, dar implicarea altor cluburi, cu trimitere la Real Madrid, a făcut ca suma să crească: "Alte cluburi au intervenit şi au încercat să-l transfere, d-asta preţul a ajuns la 57 de milioane de euro. Una dintre echipe e Real Madrid, dar a mai existat şi alta. Dacă Florentino zice că pe el l-ar fi costat 150 de milioane de euro să-l transfere pe Neymar e treaba lui, el ştie. Jucătorul a spus din primul moment că vrea să vină la Barça. Pentru că şi-a dorit foarte mult să ni se alăture, suma a crescut doar pînă la 57 de milioane. Neymar a semnat pe 5 sezoane. Am plătit deja 10 milioane de euro din cele 57, restul va fi achitat pe durata a 3 ani", a explicat oficialul catalan.

Despre salariul pe care fotbalistul îl va avea la Barcelona, Bartomeu a spus: "Niciodată nu dezvăluim cît cîştigă jucătorii noştri. Cît va lua Neymar ştie doar el. Sîntem fericiţi şi cred că şi el e. Are anumite drepturi de imagine individuale care îi aparţin doar lui".

Matur şi modest
Neymar a apărut în faţa presei demonstrînd o modestie pe care mulţi n-o bănuiau, avînd în vedere că este cel mai mediatizat produs al fotbalului brazilian din ultimii ani: "Nu cred că valorez atît!", a mărturisit jucătorul, care şi-a asumat deja un rol secundar în echipa lui Vilanova, în umbra lui Messi: "Nu m-a preocupat niciodată să fiu cel mai bun fotbalist din lume. Cel mai bun e deja aici şi se numeşte Messi", a ţinut să precizeze.

Neymar s-a arătat dispus să joace oriunde îl va solicita antrenorul: "Am vorbit cu Tito o dată la telefon, dar nu am discutat despre cum voi juca sau pe ce post. nu mă interesează asta, nu sînt genul care să aibă fixaţii. Îmi place să joc, ador fotbalul şi aş evolua chiar şi ca portar. Nu contează, vreau doar să ajut"

Neymar a continuat să-i surprindă pe cei din sala de conferinţe: "Nu am superstiţii legate de numărul de pe tricou, pot juca avînd orice număr pe spate. Nu am ales şi nu ştiu ce număr voi purta. Niciodată nu am avut preferinţe. Şi puteţi să-mi spuneţi cum doriţi, nu am nici o problemă cu asta". Neymar a încheiat cu o declaraţie matură, după ce a fost întrebat dacă a auzit de petrecerile din Barcelona: "După cum bine ştiţi, petreceri sînt multe în Brazilia, nu am venit aici pentru aşa ceva, am venit aici pentru că e una dintre cele mai bune echipe din lume, cu jucători foarte buni"

Lecţia de catalană
Neymar a fost aşteptat cu entuziasm de 56.500 de fani ai Barcelonei la prezentarea oficială de pe Camp Nou. Fotbalistul a ţinut să impresioneze încă de la prima apariţie în tricoul blau-grana şi le-a adresat cîteva cuvinte în catalană, moment aplaudat intens de suporteri.

"Aveam trei colegi la Santos, cu ajutorul cărora am învăţat un pic de spaniolă, deşi acum vorbesc mai bine catalană", a mărturisit jucătorul de 21 de ani la conferinţa de presă.

Conform globesporte, Neymar a luat lecţii de catalană în cantonamentul cu naţionla Braziliei de săptămîna trecută. El a angajat un profesor, iar efectul a fost cel scontat. Brazilianul i-a surprins plăcut atît pe oficiali, cît şi pe fani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
gerulathor
gerulathor  •  04 Iunie 2013, 14:27

Super jucator, super caracter are acest Neymar! Deja imi place si mai mult de el ca jucator.

botizan
botizan  •  04 Iunie 2013, 14:04
Postat de talpaiadului pe 04 Iunie 2013, 13:59

Hai, Botizane, recunoaste, una din trei: esti pe ajutor social, lucrezi la negru sau ai salariul minim pe economie. Care din cele trei optiuni e adevarata, poate chiar doua sau chiar toate trei in acelasi timp?

A doua , dar nu e negru ca e gri :)) Adica am si carte de munca , dar e cu plicul diferenta cum a scris sasquatch mai jos ...dar nu eu sunt subiectul discutiei :)))

talpaiadului
talpaiadului  •  04 Iunie 2013, 13:59
Postat de botizan pe 04 Iunie 2013, 13:26

E o rusine macar fata de fanii catalani care nu au un loc de munca , daca nu fata de alti europeni , sa spui ca nu ar trebui sa intereseze pe cineva cat castiga un fotbalist ... Ba da taticule , veniturile mari trebuie impozitate proportional

Hai, Botizane, recunoaste, una din trei: esti pe ajutor social, lucrezi la negru sau ai salariul minim pe economie. Care din cele trei optiuni e adevarata, poate chiar doua sau chiar toate trei in acelasi timp?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează