INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cum i-a salvat Johan Cruyff cariera lui Guardiola, la Barcelona

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat duminica, 02 octombrie 2016 22:08

În biografia lui Johan Cruyff, care va fi publicată în această săptămână, sunt dezvăluite momente mai puțin știute din cariera regretatului tehnician.

Johan Cruyff a fost pentru Pep Guardiola mai mult decât un manager și prieten apropiat, el influențându-i într-un mod semnificativ cariera tânărului mijlocaș, pe atunci, al echipei catalane.

Olandezul s-a opus vehement cedării lui Guardiola în Segunda, pe vremea când acesta era tânăr jucător.

"Barcelona îl considera prea firav, cu un joc defensiv defectuos și unul aerian slab. Dacă nu ar fi contat pentru mine, Guardiola, probabil, ar fi fost vândut la un club din Segunda Division", mărturisea Cruyff.

Managerul olandez a avut mai multe runde de discuții cu Guardiola, atunci când jucătorul catalan a ajuns titular în prima echipă a Barcelonei. "I-am spus că mai presus de orice, tu [n.r. Guardiola] trebuie să fii șeful, singurul care ia deciziile și ești responsabil pentru consecințe".

Ulterior, Guardiola a devenit un om de bază al ”dream team”-lui Barcelonei, care sub comanda lui Johan Cruyff a câștigat în premieră pentru clubul catalan Cupa Campionilor Europeni în 1992, învingând în finala disputată pe stadionul ”Wembley” din Londra, echipa italiană Sampdoria.

sursa: marca.com

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează