INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STATISTICĂ

Cum s-ar descurca Barcelona în Premier League? În sfîrșit, avem răspunsul dat de englezi! Declarația controversată a unui star catalan

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 24 noiembrie 2015 11:29

Oricît de frumos li s-ar părea fotbalul Barcelonei unora, au existat mereu microbiști care au pus jocul echipei catalane sub semnul întrebării.

Mulți sînt de părere că echipa lui Luis Enrique nu ar putea face față în Premier League. Inclusiv Gerard Pique, fundașul central al Barcei, crede că n-ar putea cîștiga titlul în prima ligă engleză.

"Cred că dacă Barcelona sau Real Madrid ar juca în Premier League n-ar avea nici o șansă să ia titlul în primul an acolo. Dacă joci cu Stoke, de exemplu, ai un meci foarte dificil", spune apărătorul de 28 de ani.

Pique a făcut parte din lotul lui Manchester United între 2004 și 2008, timp în care a bifat 12 partide pentru "diavoli".

Dailymail.co.uk a apelat la statisticienii de la Opta pentru a-și face o idee despre cum s-ar descurca formația blau-grana în campionatul englez. Cifrele îi contrazic pe Pique și pe cei care gîndesc la fel ca el și arată că echipa lui Messi ar domina și Premier League. Într-o situație ipotetică, ținînd cont de cifrele înregistrate de catalani, aceștia s-ar descurca bine chiar și în fața unor fortărețe ca Stoke.

Posesie și pase

Indiferent de antrenor, Barcelona a mizat mereu pe teoria că posesia e primul pas în cîștigarea unui meci. Catalanii au, în medie, 64.65% posesie în cele 12 meciuri disputate pînă acum. Nici o echipă din Premier League nu poate ține pasul la acest capitol. United are 59,44%, iar City 59,02%.

Deși au pasat mai puțin în acest sezon (7,328) decît în precedentele față de United (7,355) și City (7,336), catalanii au un meci mai puțin disputat decît echipele din Premier League.

Media paselor pe meci e impresionantă însă: 610,7, mult mai bună decît a lui United (565,8) și City (564,3). Mai mult, media paselor reușite ale catalanilor (86,06) este superioară întregului campionat englez, cu Arsenal fiind cel mai aproape, 85,02%.


posesiepase
echipa acuratetepaseechipa pase meciuri

Șuturi la poartă

Cu o posesie ca a Barcelonei, apar și ocazii de a șuta la poartă, iar jucătorii catalanilor și-au încercat norocul de 167 de ori în acest sezon, mai mult decît oricare club din Anglia. Din prima ligă engleză, City e prima la șuturi pe poartă, 164, urmată de Arsenal, 162. Cu mențiunea, din nou, că Barca are un meci mai puțin disputat.

Barcelona are o medie de 13,9 șuturi pe meci, peste City (12,6) și Arsenal (12,5).
echipa suturiechipa suturimeci

Goluri

Barcelona a marcat 29 de goluri în această ediție de campionat în cele 12 meciuri, depășindu-le pe Leicester (28) și City (27). Catalanii marchează 2,4 goluri pe meci, mai mult decît orice echipă din Premier League în acest sezon.
echipa goluriechipa goluri meci

La nivel individual, în ultimele 10 sezoane, golgheterii Barcelonei, Messi, Eto'o și Ronaldinho, au marcat mai multe goluri decît cei din Premier League. Singura excepție s-a înregistrat în sezonul 2007-2008, cînd Cristiano Ronaldo a înscris 31 de goluri pentru United, iar Eto'o a marcat "doar" 16 pentru Barcelona.
golgheteri

Puncte adunate

Barcelona are o medie de 2,5 puncte pe meci. Leicester, liderul din Premier League, are o medie de 2,2 puncte pe meci. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
10153200311781203
Zoltan Szabo  •  24 Noiembrie 2015, 18:08

Calculele sunt asa in dorul lelii. In Anglia, o echipa din top poate oricand pierde cu una din coada clasamentului (si nu pentru ca ar fi slaba, ci datorita faptului ca e un campionat mult mai echilibrat) pe cand in Spania, foarte rar vezi ca Barça sau Real sa se impiedice de o echipa de la subsolul clasamentului. Parerea mea, Premier Ligue e mult mai echilibrat decat Primera. Nu zic ca Barça nu s-ar impune, zic doar ca ar avea mult mai multe probleme.

wwerko80
wwerko80  •  24 Noiembrie 2015, 16:46

Tocmai au umilit Real cu 4-0 si inca se mai dezbate forta barcei? :)))

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  24 Noiembrie 2015, 12:08

"să ia titlul în primul an acolo" repet: IN PRIMUL AN e foarte posibil, e o speculatie

Vezi toate comentariile (4)
Comentează