INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Cum se negociază un contract în Arabia Saudită: „Ministrul m-a lăsat să aleg unde vreau să merg” » Temutul Bin Salman l-a sunat pe Gattuso!

Jorge Jesus, în stânga imaginii / FOTO: Twitter @Alhilal_EN
Jorge Jesus, în stânga imaginii / FOTO: Twitter @Alhilal_EN

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2023 19:22 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 19:22

Antrenorul portughez Jorge Jesus, 69 de ani, ar fi putut deveni selecționerul Arabiei Saudite, dar a ales Al-Hilal, să-și ia revanșa pentru demiterea din 2019, când a fost înlocuit de Răzvan Lucescu. La rândul său, Gennaro Gattuso a fost sunat de prim-ministrul saudit Mohammed bin Salman pentru a antrena în țara sa.

De o jumătate de an, după transferul uimitor al lui Cristiano Ronaldo, saudiții sunt de neoprit în încercarea de a „spăla" imaginea unei dictaturi prin fotbal și transferă în valuri pentru campionatul lor. Vedete trecute de 30 de ani și antrenori cunoscuți, în special portughezi.

Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: „Mare eroare făcută de Rangers!” » Câți bani cere formația din Glasgow
SCOȚIA
Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: „Mare eroare făcută de Rangers!” » Câți bani cere formația din Glasgow

Pentru a le fi mai ușor să controleze aceste mișcări masive în mercato, autoritățile au cumpărat cele mai mari patru cluburi locale (două din Riad, Al-Hilal și Al-Nassr, două din Jeddah, Al-Ittihad și Al-Ahli) și coordonează întreg sistemul de transferuri spre aceste echipe.

Jorge Jesus a tratat direct cu ministrul saudit al sportului

Jorge Jesus, unul dintre cei trei tehnicieni lusitani aflați în Arabia Saudită (el e la Al-Hilal, Nuno Espirito Santo la Al-Ittihad, Luis Castro la Al-Nassr), a dezvăluit cum și cu cine se negociază contractele acolo.

La plecarea spre Austria, unde are cantonament cu Al-Hilal, antrenorul în vârstă de 69 de ani le-a spus jurnaliștilor portughezi: „Nu mă așteptam să semnez cu Al-Hilal. Totul s-a întors în două ore. Aveam acord pentru a fi selecționerul naționalei saudite când a apărut varianta Al-Hilal. Ministrul m-a lăsat să aleg unde vreau să merg și am spus Al-Hilal. 

Când am plecat, în 2019, am lăsat un proiect incomplet, eram lider cu șase puncte avans, după ce câștigasem Supercupa... Am simțit că trebuie să mă întorc pentru a termina acel proiect". 

Ministrul la care se referea Jorge Jesus era ministrul saudit al sportului, Abdulaziz bin Turki Al Saud.

Răzvan Lucescu l-a înlocuit pe Jorge Jesus și a cucerit 3 trofee cu Al-Hilal

În urmă cu patru ani, pe 26 ianuarie 2019, Jesus a fost dat afară de clubul din Riad, deși avea un record de 16 victorii și o singură înfrângere.

În vara următoare a venit Răzvan Lucescu la Al-Hilal, cucerind trei trofee importante, Liga Campionilor Asiei în 2019, titlul de campion și Cupa Regelui în 2020, înainte de a fi demis pe 14 februarie 2021.

Temutul Mohammed bin Salman, la telefon cu Gennaro Gattuso. Spre Al-Ahli

Altă veste din Arabia Saudită. Chiar prim-ministrul Mohammed bin Salman, temutul MbS, acuzat de mai multe ori pentru încălcarea gravă a drepturilor omului, l-a sunat pe Gennaro Gattuso, încercând să-l convingă să accepte oferta de a antrena în țara sa.

Bin Salman ar vrea să-l îndrepte spre Al-Ahli, singura dintre cele patru mari formații saudite ghidate de guvern care nu are încă un tehnician. A fost căutat întâi alt portughez, Marco Silva, dar acesta a refuzat și a rămas la Fulham.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A căzut prima variantă de transfer pentru Ciprian Tătărușanu » Ce echipe au rămas în cursă
ITALIA
A căzut prima variantă de transfer pentru Ciprian Tătărușanu » Ce echipe au rămas în cursă
Arsenal nu se mai uită la bani » Țintește încă un jucător! Va depăși 300 de milioane în această vară
MERCATO
Arsenal nu se mai uită la bani » Țintește încă un jucător! Va depăși 300 de milioane în această vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  05 Iulie 2023, 08:24

Ma doare sufletul s-o spun, dar cred ca si la Steaua acelasi nivel de profesionalism e.

paolo16
paolo16  •  05 Iulie 2023, 06:11

"În vara următoare a venit Răzvan Lucescu la Al-Hilal, cucerind trei trofee importante,...". "Nea Jumatate, de ce nu "care a cucerit trei trofee", atâta timp cât se știe ca este de evitat gerunziul (iar noi abuzam de el).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează