Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 15:11 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 15:44

Cote d'Ivoire găzduiește după 40 de ani Cupa Africii pe Națiuni. Un avocat, fost jurnalist la BBC și The Guardian, a arătat cum sunt controlate femeile înainte să pătrundă în tribune. Agresate sexual de militarii de la intrare!

Aceasta este doar a doua ediție a Cupei Africii pe Națiuni organizată în Cote d'Ivoire, la patru decenii de la precedenta.

VIDEO. Control revoltător făcut femeilor la Cupa Africii! Militarul ce apare în înregistrarea video nu controlează femeile, ci le agresează sexual!

Atunci, în 1984, președintele țării era Felix Houphouet-Boigny, primul șef al statului și primul dictator ivorian. A condus cu mână de fier timp de 33 de ani și 34 de zile, până la moartea sa, la 88 de ani, în decembrie 1993.

Acum, președinte e Alassane Ouattara, 82 de ani, cu al doilea cel mai lung mandat în Cote d'Ivoire, 12 ani și 286 de zile.

Ouattara a primit în weekend un tweet de la avocatul Osasu Obayiuwana, care îi arăta modul scandalos cum sunt controlate spectatoarele la intrarea pe un stadion înaintea unui meci de Cupa Africii.

Militarul ce apare în înregistrarea video postată pe X (ex-Twitter) nu controlează femeile, ci le agresează sexual!

Avocatul Osasu Obayiuwana s-a certat cu urmăritorii săi pe social media: „E inacceptabil"

Obayiuwana, și jurnalist, nu doar avocat, fost la BBC, scriind pentru The Guardian și fiind analist la Al-Jazeera (a făcut parte din departamentul anti-rasism al FIFA), a întrebat: „Cum pot crede autoritățile ivoriene că acest lucru e OK?".

+11 FOTO

Dacă mulți dintre cei ce au comentat tweet-ul sunt convinși că „e absolut inacceptabil" sau „un atac sexual dezgustător", unii găsesc circumstanțe atenuante. Spunând că militarul care controlează spectatoarele e femeie: „Nu e nicio problemă".

Replicile lui Obayiuwana au fost prompte: „Și asta face un asemenea control acceptabil? Îl scuză în vreun fel? Ați observat că nu am spus nimic despre genul persoanei care le controlează!".

Scandal uriaș la Cupa Africii! Control revoltător făcut femeilor la intrarea pe stadioane » Imaginile care au provocat o întreagă polemică
Osasu Obayiuwana, alături de Walid Regragui, selecționerul Marocului

Altcineva a scris că „doamnele zâmbesc, râd chiar". „Indiferent dacă zâmbesc sau nu, e inacceptabil", a răspuns avocatul, care nu a vrut să intre în discuție cu cineva care a comentat astfel: „Cel mai bun mod de a face un control". „Nu am cuvinte pentru tine", a reacționat Obayiuwana.

Același lucru s-a întâmplat și la fan zone-ul de la Paris la Euro 2016!

O urmăritoare a atras atenția însă: „În 2016, la Europenele din Franța, am fost la fan zone-ul de la turnul Eiffel și am fost controlată exact așa. Extrem de neplăcut".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Marius Șumudică, transfer refuzat din cauză că a atacat-o pe Fenerbahce
TURCIA
Marius Șumudică, transfer refuzat din cauză că a atacat-o pe Fenerbahce
„Messi și regele” » Enes Sali nu a jucat în amicalul contra „Balonului de Aur”, dar a dat lovitura după meci
MLS
„Messi și regele” » Enes Sali nu a jucat în amicalul contra „Balonului de Aur”, dar a dat lovitura după meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”