INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII PE NAȚIUNI

UPDATE Surprize pe linie la Cupa Africii pe Națiuni » Osimhen și Salah au părăsit triști terenul, chiar dacă au marcat

Victor Osimhen, nemulțumit în Nigeria - Giuneea Ecuatorială
Victor Osimhen, nemulțumit în Nigeria - Giuneea Ecuatorială

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 20:07 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 23:44

E a doua zi la Cupa Africii pe Națiuni și deja competiția a furnizat primele surprize. Nigeria lui Victor Osimhen nu a putut obține decât un rezultat de egalitate, scor 1-1, în fața reprezentativei mult mai slab cotate din Guineea Ecuatorială. Nici Egipt nu a reușit să se impună astăzi, deși era mare favorită.

Guineea Ecuatorială a deschis scorul în minutul 36 prin Iban Salvador, care a transformat cu sânge rece de la aproximativ 14 metri de poarta adversă, poziție centrală, o pasă furnizată de către Jose Machin.

Radu Drăgușin a debutat oficial pentru Tottenham pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United » Cum s-a descurcat românul
MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2-2
Radu Drăgușin a debutat oficial pentru Tottenham pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United » Cum s-a descurcat românul

Debut cu stângul pentru Nigeria lui Victor Osimhen

Avantajul Guineei Ecuatoriale a durat doar două minute, până când Victor Osimhen s-a înălțat din careul mic al adversarilor și a marcat cu o lovitură de cap, cu poarta goală, dintr-o centrare livrată de către Ademola Lookman (legitimat tot în Serie A, dar la Atalanta). Pasa de gol expediată de Lookman a depășit întreaga apărare a naționalei din Guineea Ecuatorială.

Duelul a fost ulterior dominat autoritar de Nigeria, așa cum era de așteptat, care a avut o posesie de 55 % și un raport favorabil al ocaziilor de gol de 15-7, însă eficiența și inspirația le-au lipsit categoric nigerienilor.

Nici măcar golgheterul lui Napoli, Victor Osimhen, nu a mai putut face nimic pe parcursul partidei ca să aducă victoria țării sale. Astfel, chiar la debutul competiției, s-a produs prima surpriză în Cupa Africii pe Națiuni.

332de milioane de euro este cota de piață a lotului Nigeriei, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Doar Osimhen este estimat la 110 milioane de euro, în timp ce selecționata din Guineea Ecuatorială este evaluată la doar 10 milioane de euro, mai puțin decât aproape jumătate din echipele din Superliga României.

În celălalt meci al grupei A, Costa de Fildeș și-a respectat statutul de favorită în fața reprezentativei din Guineea-Bissau, câștigând partida cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate de către Seko Fofana din assistul lui Franck Kessie, în minutul 4, și de către Jean-Philippe Krasso, în minutul 58.

Nici Egiptul lui Mohamed Salah nu a ieșit victorios

O a doua surpriză a zilei de duminică la Cupa Africii pe Națiuni s-a produs în Egipt – Mozambic, terminat tot la egalitate, dar cu un scor diferit, 2-2, în etapa I din grupa B.

Mohamed Salah a ieșit în evidență cu un gol și o pasă de gol, la fel ca în cazul Nigeriei, unde a marcat Victor Osimhen reușita egalizatoare contra reprezentativei din Guineea Ecuatorială. Din nou, doar prestația unui star nu a fost suficientă pentru ca naționala sa să își adjudece primele trei puncte în grupele celei mai importante competiții între țările de pe continentul african.

Mostafa Mohamed a deschis scorul din assistul lui Mohamed Salah în minutul 2. Egiptenii au suferit un șoc între minutele 55 și 58, când modesta reprezentativă din Mozambic a întors situația din joc grație golurilor semnate de către Witi și Wambe. Salah și-a salvat naționala de la o înfrângere rușinoasă dintr-un penalty transformat abia în minutul 90 + 7.

Din grupa B a Cupei Africii pe Națiuni 2024 mai fac parte și Ghana, și Insulele Capului Verde.

Articol de Emanoil Ursache

VIDEO Ce relație are Ofilat cu celebrul Daniele "Decibel" Bellini, announcerul celor de la Napoli: „I-am făcut cadou un tricou”

Citește și?

Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!
ROMÂNIA - SPANIA
Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!
Încă două refuzuri! Pe Alexandru Ișfan nu-l vrea nimeni
CSU CRAIOVA
Încă două refuzuri! Pe Alexandru Ișfan nu-l vrea nimeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close