INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA - NORVEGIA 1-0

Curajoasă! » Cu Dorcioman arbitru în finală, Germania a cucerit al 8-lea titlu european la feminin: 1-0 cu Norvegia

Portarul Angerer, 34 de ani, 125 de selecţii, a fost eroul Germaniei // Foto: Reuters +1   FOTO
Portarul Angerer, 34 de ani, 125 de selecţii, a fost eroul Germaniei // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 iulie 2013 22:23

Românca, 38 de ani, a dat două penaltyuri Norvegiei, decizii corecte, dar echipa scandinavă a ratat ambele lovituri.

Într-un sezon cu trei meciuri de Liga Campionilor ( finala a fost arbitrată de o altă româncă, Teodora Albon), Cristina Dorcioman, 38 de ani, una dintre cele mai apreciate femei-arbitru la UEFA, a condus ieri şi cea mai importantă partidă: ultimul act al Europenelor, Germania - Norvegia.

Profesoara de sport din Cîmpulung Muscel a fost autoritară, atentă, mereu aproape de faze şi, ceea ce a contat mai mult, a avut curaj. N-a ezitat să dicteze două penaltyuri în favoarea scandinavelor. Decizie corectă, de fiecare dată. Unul în prima repriză (minutul 29; Okoyino i-a agăţat piciorul de sprijin lui Dekkerhus), altul după pauză (61; Hansen făcută sandvici în careu).

Goalkeeperul Angerer a apărat însă ambele lovituri de pedeapsă. Norvegiencele au mai cerut un 11 metri (72), dar Dorcioman a dat numai aut de poartă.

Nordicele au ratat penaltyuri, nemţoaicele au înscris. În minutul 49, Mittag, de-abia intrată pe teren, a profitat de excelenta centrare a lui Okoyino, punctînd la prima atingere.

A fost al 8-lea titlu continental cucerit de Germania, ultimele 6 consecutive! Cinci dintre ele cîştigate de Silvia Neid, actualul selecţioner: trei ca jucătoare, două ca antrenoare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  29 Iulie 2013, 06:44

sincer sa fiu, pe primul nu sunt sigur ca l-as fi dat. a fost extrem de fin, dar cu asta le-a inchis gura danezelor, fiindca se tot vorbea de nu stiu ce si nu stiu cum. in rest sa arbitrezi femei este mult mai usor, pentru ca ele nu "le au" cu simularile, cu tragerea de timp, cu reprosuri peste reprosuri, cu imbranceli si mai stiu eu ce altele, asa cum fac masculii.

dreamer123
dreamer123  •  29 Iulie 2013, 02:46

foarte bine pentru arbitrajul romanesc !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează