INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Dan Petrescu, în TOP 10 al fundașilor care au dat cele mai multe pase decisive în Premier League » Cine conduce ierarhia

Trofeul Premier League.
Foto: Imago
Trofeul Premier League. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 14:23 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 14:40

Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul campioanei României, CFR Cluj, ocupă poziția a 10-a în topul fundașilor care au dat cele mai multe pase decisive în Premier League. 

„Bursucul” a petrecut 8 ani în fotbalul din Regat, la echipe precum Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City și Southampton și a dat 33 de pase decisive, se arată într-un top făcut de site-ul de specialitate Transfermarkt.com. 

E gata: Ioan Ovidiu Sabău revine ca antrenor în Superliga!
U CLUJ
E gata: Ioan Ovidiu Sabău revine ca antrenor în Superliga!

Andrew Robertson a preluat „șefia” topului în urmă cu câteva zile

Andrew Robertson (28 de ani), fundașul stânga scoțian al celor de la Liverpool, este fundașul cu cele mai multe pase decisive date în istoria Premier League: 54. 

Internaționalul scoțian l-a depășit pe Leighton Baines (38 de ani), fostul fundaș al lui Everton și Wigan Athletic, care avea 53 de assist-uri în Premier League, grație pasei de gol date în victoria obținută de „cormorani” la Birmingham, pe Villa Park, scor 3-1, împotriva lui Aston Villa, in runda cu numărul 17 din Premier League. 

Locul al treilea al clasamentului este ocupat de Antonio Valencia (37 de ani), fost fundaș dreapta la Manchester United și Wigan. Ecuadorianul a pasat decisiv în 46 de rânduri. 

Pe poziția a patra este Trent Alexander-Arnold (24 de ani), fundașul dreapta al lui Liverpool, cu 45 de pase decisive. 

Locul al cincilea este ocupat de Graeme Le Saux (54 de ani), fost fotbalist la Chelsea, Blackburn Rovers și Southampton, cu 44 de assist-uri. 

Poziția cu numărul 6 este ocupată de Ian Harte (45 de ani). Fostul fundaș stânga irlandez de la Leeds United, Sunderland, Reading și Bournemouth a pasat decisiv în 36 de rânduri. 

Pe locul al șaptelea, la egalitate de pase decisive date cu Ian Harte, se află Andy Hinchcliffe, fost fotbalist la Manchester City, Everton și Sheffield Wednesday. 

Cesar Azpilicueta (33 de ani), fundașul dreapta spaniol al lui Chelsea, și Gary Neville (47 de ani), legendarul fundaș dreapta al lui Manchester United, ocupă locurile 8, respectiv 9, cu câte 35 de assist-uri. 

VIDEO. Rezumat: Aston Villa- Liverpool 1-3

Citește și:

Ascensiune incredibilă pentru cel mai bun tânăr jucător de la Mondial! În doi ani și 10 luni, cota lui a ajuns la peste 120 de milioane

Tătărușanu, ultimele 4 meciuri la AC Milan?! Anunțul făcut de Gazzetta dello Sport

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează