INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

Statul spaniol, nevoit să-i înapoieze lui Dani Alves 9,2 milioane de euro! Ce procese a câștigat brazilianul

Dani Alves va rămâne după gratii. Foto: Imago Images
Dani Alves va rămâne după gratii. Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 februarie 2024 10:54 / Actualizat duminica, 25 februarie 2024 12:49

Dani Alves (40 de ani), a fost condamnat, joi, 22 februarie, de Tribunalul din Barcelona la patru ani și jumătate de închisoare pentru agresarea sexuală a unei tinere de 23 de ani în baia unui club din capitala Cataluniei, ​​în decembrie 2022. În aceeași zi, Alves a avut parte și de o veste bună: va primi 9.2 milioane de euro de la Fiscul spaniol, în urma proceselor pe care brazilianul le-a câștigat asupra drepturilor sale de imagine și împotriva unui impresar FIFA.

Un alt Tribunal i-a dat dreptate lui Alves într-un alt proces și obligă Fiscul să îi restituie 1,2 milioane de euro. În sentința pe care a studiat-o La Vanguardia, instanța îi dă dreptate lui Alves în recursul formulat de fotbalist după procesul deschis de Fisc pentru plata serviciilor unui agent FIFA. Prin noua hotărâre, statul trebuie să îi restituie lui Dani Alves suma totală de 9,2 milioane de euro.

Soția lui Dani Alves a rupt tăcerea, după ce brazilianul a fost condamnat la închisoare: „Pentru ce toate astea?”
MONDEN
Soția lui Dani Alves a rupt tăcerea, după ce brazilianul a fost condamnat la închisoare: „Pentru ce toate astea?”

Alves nu are condamnări anterioare, are o locuință în Barcelona și și-a predat pașaportul după ce a fost arestat pe 20 ianuarie anul trecut, ziua în care a fost încarcerat. În opinia avocatei sale, îndeplinește condițiile pentru eliberarea provizorie.

Dani Alves va cere eliberarea provizorie după ce a câștigat 9.2 milioane de euro

Tribunalul a considerat că Alves ar fi trebuit să declare remunerația pe care Barça a plătit-o agentului FIFA, Joaquín Macanás, în 2013-2014 pentru că fotbalistul și-a reînnoit contractul cu echipa catalană.

Instanța a considerat, inițial, că cel care a beneficiat de pe urma negocierii a fost jucătorul și că, prin urmare, suma percepută de impresar ar trebui să îi fie imputată brazilianului ca venit din muncă.

Aceste plăți au fost efectuate de Barça către agent fără știrea lui Alves, astfel că apărarea jucătorului a susținut că agentul a acționat în numele clubului și nu al lui Alves. La recurs, instanța i-a dat, în cele din urmă, dreptate brazilianului.

În alte procese avute de Alves în Spania, instanțele au stabilit că fotbalistul și-a plătit corect drepturile de imagine cât timp a fost jucător la FC Barcelona, astfel că va primi, în total, 9,2 milioane de euro.

Fostul internațional brazilian era aproape de faliment, după ce acesta își risipise averea estimată la 55 de milioane de euro. Avocata lui Alves declarase la proces că fostul fundaș „are un sold bancar negativ de 17.000 lire sterline”.

Banii câștigați de Alves se pot dovedi decisivi în cererea de eliberare provizorie pe care avocata brazilianului, Ines Guardiola, o va face în zilele următoare.

Dacă cererea va fi acceptată, atunci Alves va fi nevoit să plătească o cauțiune al cărui cuantum se poate ridica la ordinul milioanelor de euro.

Decizia finală va aparține judecătorilor. În cazul în care eliberarea provizorie va fi acceptată, Alves va fi nevoit să poarte o brățară electronică pentru a putea fi monitorizat în permanență de către autoritățile spaniole. De asemenea, Alves va trebui să facă vizite regulate la poliția din Barcelona.

Cum a ajuns Dani Alves aproape de faliment

Problemele financiare ale lui Alves au atins un moment critic după divorțul acestuia de fosta soție, Dinorah Santana. Instanța a decis blocarea conturilor lui Alves, după ce Dinorah l-a dat în judecată pentru neplata pensiei alimentare.

Disputa cu fosta soție pentru întreținerea celor doi copii ai cuplului a dus la un proces în Brazilia, iar decizia instanței a condus la sechestrarea întregului său capital și la imposibilitatea folosirii banilor.

Din acest motiv, a fost nevoit să apeleze la tatăl prietenului său Neymar pentru plata celor 150.000 de euro pe care i-a cerut instanța în cursul anchetei. Banii au servit drept circumstanță atenuantă pentru a-i reduce din pedeapsă.

Dani Alves și Lionel Messi au cele mai multe trofee câștigate, 43.

Alves a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru agresiune sexuală. Decizia nu este definitivă și avocata brazilianului a anunțat că va face apel. Alves a ispășit deja un an și o lună din pedeapsă și ar putea fi eligibl pentru eliberarea condiționată în mai anul acesta.

  • Articol scris de Mihai Popa

Vezi și:

Indignare în Brazilia, după gestul lui Neymar, decisiv pentru ca Dani Alves să primească o pedeapsă mai blândă: „Nu rezolvă nimic pentru victimă, nu-i șterge suferința”
BRAZILIA
Indignare în Brazilia, după gestul lui Neymar, decisiv pentru ca Dani Alves să primească o pedeapsă mai blândă: „Nu rezolvă nimic pentru victimă, nu-i șterge suferința”
Condiții de lux în detenție pentru Dani Alves: „E ca la Hilton!” » Cum arată închisoarea în care își va ispăși pedeapsa
PROCES
Condiții de lux în detenție pentru Dani Alves: „E ca la Hilton!” » Cum arată închisoarea în care își va ispăși pedeapsa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  25 Februarie 2024, 16:04

Ce articol scris pe genunchi...))) deci Alves e in faliment conform spuselor dar are conturile blocate! Caz in care nu e in faliment pt ca aceste conturi vor fi deblocate. Basca mai incaseaza vreo 9 milioane! Intrebarea concursului : mai e in faliment?))) Cind copiezi si traduci se pe alte publicatii macar ....offf ziar de pesti si morcovi

cordell.hull
cordell.hull  •  25 Februarie 2024, 11:23

Alves e încarcerat pentru alte motive decât cele ce ni se spun…

Vezi toate comentariile (2)
Comentează