INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MLS

David Beckham, Apple, Ted Lasso și Lionel Messi » Detaliile unui TUN financiar: de la frații miliardari din acționariat la stadionul de doar 18.000 de locuri

Lionel Messi, foto: Imago
Lionel Messi, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 15:42 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 17:16

David Beckham se chinuie de mai mulți ani să facă din Inter Miami unul dintre punctele centrale ale fotbalului american. Aducerea lui Lionel Messi în MLS poate să-i transforme visul în realitate, informează Bloomberg. Afacerea este explozivă. 

Datorită unei înțelegeri în care s-au implicat giganți precum Apple și Adidas, Beckham pare că a reușit să-l convingă pe Lionel Messi să respingă oferta pantagruelică din Arabia Saudită, de 400 de milioane de euro. În schimb, argentinianul proaspăt campion mondial se mută în SUA, în Florida, acolo unde poate reforma complet fotbalul de peste Ocean. 

Beckham, în vârstă de 48 de ani, a început să lucreze cu mai mulți parteneri la ridicarea lui Inter Miami în 2014. Acum, Inter a ajuns să valoreze 585 milioane de dolari, la finalul anului trecut, după ce fostul star de la Manchester United și Real Madrid achiziționase clubul cu 25 de milioane acum un deceniu. 

Rapid pornește negocierile: un milion de euro pentru omul de bază de la FCSB!
RAPID
Rapid pornește negocierile: un milion de euro pentru omul de bază de la FCSB!

Lionel Messi, peste Pele. Inter Miami, abia al zecelea brand din MLS

Este al zecelea cel mai valoros brand din franciza americană, iar sosirea lui Lionel Messi „va aduce mult mai multă greutate în contractele comerciale, în cele mediatice. Dacă Messi ajunge la Inter, alți jucători vor dori să-l urmeze”. 

Tranzacția cu Messi ar putea fi mai semnificativă pentru fotbalul american decât atunci când legenda braziliană Pele a ieșit din pensie la 34 de ani și a petrecut 3 sezoane cu New York Cosmos în anii '70.

Bloomberg notează că lui Messi i se oferă acorduri de împărțire a profitului cu Adidas și Apple. Gigantul tehnologic Apple vine imediat după succesul serialul Ted Lasso și a încheiat un acord de 2,5 miliarde de dolari pe 10 ani cu Major League Soccer pentru a difuza meciurile pe platforma sa TV+. „Adidas încearcă să recupereze o parte din cota considerabilă de piață pe care a pierdut-o în SUA în fața Nike Inc., în timp ce se luptă după prăbușirea francizei Yeezy”. 

Trecerea la Miami nu implică niciun obstacol, ba chiar se vorbește că Inter îl va aduce antrenor pe Gerardo "Tata" Martino, cu care Messi a colaborat la Barcelona în 2013-2014 și care îl va înlocui pe recent demisul Phil Neville.

În schimb, condițiile actuale ale clubului diferă mult față de standardul cu care e obișnuit Messi. Stadionul are doar 18.000 de locuri, nu 100.000 precum Camp Nou, și este împărțit cu o altă asociație din statul sudist. Lucrurile s-au limpezit la vârf, în schimb, acolo unde frații miliardari Jorge și Jose Mas sunt principali acționari. Cei doi dețin MasTec Inc, o companie de infrastructură de 8,6 miliarde de dolari, specializată în construirea de parcuri eoliene, sisteme de canalizare și conducte de petrol.

Citește și alte știri despre Lionel Messi la Inter Miami: 

Își face echipă de staruri la Inter Miami » Beckham vrea să aducă lângă Messi 3 foști colegi ai sud-americanului

Gerard Pique dă de pământ cu șefii Barcelonei: „Cine mai trebuie să plece? Teoretic, noi eram problema”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Iunie 2023, 22:32
Postat de badeadorian pe 09 Iunie 2023, 19:56

Nu te intereseaza ...dar spui prezent la toate articolele si comentezi !!! Asta da dezinteres ....

...ca sa stie si gsp ul ...nu am citit acest articol ...tu l ai citit ?...nu a mai comentat nimeni in afara de noi ...tu n ai comentat despre articol ...

badeadorian
badeadorian  •  09 Iunie 2023, 19:56
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Iunie 2023, 18:11

...nu ne intereseaza ...

Nu te intereseaza ...dar spui prezent la toate articolele si comentezi !!! Asta da dezinteres ....

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Iunie 2023, 18:11

...nu ne intereseaza ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează