INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

David Silva, retragerea oficială a unui magician » Mesaj emoționant la despărțire: „Azi e o zi dificilă”

David Silva și-a anunțat retragerea.
David Silva și-a anunțat retragerea.

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 17:18 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 17:53

La 37 de ani, unul dintre cei mai valoroși jucători din istoria naționalei Spaniei a renunțat la fotbal. David Silva, campion mondial și dublu campion european cu „Furia Roja”, suferise pe 21 iulie o ruptură de ligamente încrucișate.

O veste tristă, dar așteptată. Victima unei rupturi de ligamente încrucișate la genunchi, David Silva a anunțat azi oficial că se retrage. La 37 de ani, ar mai fi vrut să joace un ultim sezon la Real Sociedad, pentru a închide cercul unei cariere de două decenii.

Cu o asemenea accidentare, care l-ar fi ținut probabil zece luni în afara terenului, nu ar fi mai avut sens să continue.

O accidentare gravă pune capăt carierei lui David Silva! A jucat un deceniu la Manchester City
SPANIA
O accidentare gravă pune capăt carierei lui David Silva! A jucat un deceniu la Manchester City

David Silva: „Vă mulțumesc pentru că m-ați făcut să mă simt acasă"

„Astăzi este o zi dificilă pentru mine, ziua când trebuie să spun adio sportului căruia i-am dedicat întreaga mea viață. Astăzi, le zic adio colegilor mei, care mi-au fost ca o familie. Îmi veți lipsi mult. Vă mulțumesc pentru că m-ați făcut să mă simt acasă”, a fost mesajul său pe Twitter, într-un videoclip emoționant, intitulat „Muchas gracias... futbol”, cu imagini de colecție, de când era mic și până acum.

David Silva: 15 trofee, 13 numai cu Manchester City

Campion mondial în 2010 și dublu campion european (2008-2012) în cea mai bună perioadă din istoria naționalei Spaniei, playmakerul a avut trei echipe de club importante: Valencia (2004-2010, perioadă când a fost împrumutat câte un sezon la Eibar și Celta), Manchester City (2010-2020) și Real Sociedad (din 2020).

A cucerit 15 trofee, 13 cu Man. City în zece ani extraordinari.

125de meciuri a jucat David Silva de-a lungul carierei la naționala Spaniei (2006-2018), pentru care a marcat 35 de goluri

David Silva: „Magia ta va rămâne în eternitate”

A primit o mulțime de mesaje. „Îți mulțumim pentru fotbalul pe care ni l-ai dăruit, David Silva. Magia ta va rămâne în eternitate", i-a transmis federația spaniolă. În timp ce Manchester City, clubul la care a strălucit, i-a scris: „Ce carieră incredibilă! Îți mulțumim pentru tot, legendă, și îți dorim numai bine în viitor!”. 

278de goluri a influențat Silva la echipele de club (124 de reușite, 154 de assisturi) în 784 de partide în toate competițiile

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Liverpool și-a pierdut căpitanul » Henderson pleacă după 12 ani

Saudiții au parafat cel mai scump transfer din toate timpurile » Câștigă și Barcelona în urma mutării

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  28 Iulie 2023, 22:18

E bazat David Silva, atit ca e pacat ca a plecat de la Valencia in 2010.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează