INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2018

David Villa s-a întors la națională după 3 ani și două luni: "Sunt uluit. Trăiesc un vis"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat marti, 29 august 2017 12:43

David Villa, atacantul de 35 de ani al lui New York City FC, afirmă: "Mă așteptam la polemici, nu să văd atâta lume fericită la revenirea mea".

O dată transferat în Statele Unite, la New York City FC, David Villa părea că spune adio "naționalei" Spaniei. Era mult prea departe și plecase într-un campionat mult prea slab cotat pentru a mai continua să joace într-una dintre cele mai bune echipe ale Europei.

Dar forma extraordinară a atacantului l-a provocat pe selecționerul Lopetegui, care l-a chemat din cealaltă parte a lumii înaintea unui meci împotriva Italiei, în preliminariile CM 2018. Chiar dacă golgeterul all-time al Furiei Roja va împlini pe 3 decembrie 36 de ani! Și chiar dacă el nu a mai fusese convocat de 3 ani și două luni!

Luni, când s-a alăturat lotului la centrul sportiv al federației, Las Rozas, din Madrid, Villa a declarat: "Sincer, sunt uluit. Nici nu știu ce să zic, nu mai am cuvinte. Trăiesc un vis".

Fostul vârf al Valenciei (clubul la care s-a consacrat) nu se aștepta la o primire caldă: "Credeam că vor fi mulți care vor spune că nu trebuia să fiu aici, mă gândeam deja la polemici, dar reacția oamenilor a fost fantastică. Atâta lume fericită la revenirea mea. Sunt clipe ireale. E o mare mândrie".

59 de goluri
a marcat David Villa în 97 de meciuri la "naționala" Spaniei, record all-time

60 de goluri
are atacantul spaniol în 87 de partide jucate în MLS la New York City FC

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează