INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

De ce a exilat Mourinho un jucător cumpărat cu 26 mil ‎£, timp de 75 de zile » Cum l-a convins fotbalistul pe portughez să-l introducă titular

Mkhitaryan, dreapta, foto: reuters
Mkhitaryan, dreapta, foto: reuters

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat miercuri, 07 decembrie 2016 11:02

Henrikh Mkhitaryan a trecut prin momente grele la Manchester United, după ce Mourinho l-a ținut departe de primul unsprezece al ”diavolilor roșii”, vreme de două luni și jumătate. Acum, antrenorul a apelat din nou la el, după ce armeanul și-a dezvoltat masa musculară.

Jucătorul a venit în această vară pe ”Old Trafford” de la Borussia Dortmund, iar primul său meci ca titular a fost derby-ul dintre United și City, din 10 septembrie. Apoi, el s-a accidentat și a lipsit vreme de o lună.

În toată perioada cât a lipsit, Mkhitaryan a lucrat foarte mult în sala de forță, reușind să pună pe el aproximativ trei kilograme de masă musculară. Asta l-a convins pe portughez să apeleze din nou la armean, introducându-l titular în partida de acasă cu Feyenoord Rotterdam, din Europa League, în care Manchester United a câștigat cu 4-0.

Nu există o relație proastă cu el [Mourinho], a fost întotdeauna una bună, dar problema nu a fost la el, ci la mine. Acum înțeleg de ce mi s-a oferit o șansă să joc și voi profita de ea, deoarece este foarte important pentru mine să evoluez, să fiu o parte din Manchester United”, a declarat fotbalistul armean pentru Sky Sports News, citat de express.co.uk.

Mkhitaryan a explicat cum a decurs pregătirea în echipa ”diavolilor roșii”: ”M-am gândit că voi ajunge aici în echipa de start, dar când am venit am văzut că există 25 de jucători care se luptă pentru a fi titulari și am înțeles că nu va fi ușor. Am lucrat foarte bine și mi s-a oferit șansa să joc din nou”.

Fotbalistul, în vârstă de 27 de ani, a evoluat în 6 meciuri în actualul sezon din Premier League și în alte 2 partide din Europa League. Cele mai importante echipe la care a evoluat în cariera sa au fost Șahtior Donetsk (sub conducerea lui Mircea Lucescu) și Borussia Dortmund.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close