INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANFSFER

Câți bani cere Inter ca să scape de Ionuț Radu

Ionuț Radu, abătut, după sacul de goluri încasat pe Etihad cu Manchester City / Foto: Imago
Ionuț Radu, abătut, după sacul de goluri încasat pe Etihad cu Manchester City / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 17:48 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 19:13

Ionuț Radu (26 de ani), portarul ajuns a treia variantă la Bournemouth, se putea muta în ianuarie în Arabia Saudită. Contractul era pregătit, însă transferul a picat din cauza accidentării titularului Seung-gyu Kim, pe care Al-Shabab nu l-a mai cedat. Radu va reveni în vară la Inter, care cere 8 milioane pentru transferul definitiv.

A fost odată printre cei mai în formă portari din Serie A în 2019, atunci când juca la Genoa și era cotat la 15 milioane de euro. Așa a făcut-o pe Inter să-l răscumpere de la Grifon pentru 10,6 milioane de euro.

Gafa comisă însă într-un meci de la Bologna (1-2) i-a semnat sentința, în condițiile în care nerazzurrii au pierdut titlul și din cauza lui în 2021-2022, în ultimul din cele două sezoane de după împrumutul falimentar la Parma, unde nu a prins niciun minut!

Răzvan Marin, cel mai bun jucător în fața lui Inter
ITALIA
Răzvan Marin, cel mai bun jucător în fața lui Inter

Nu avea nicio șansă să rămână la squadra lui Simone Inzaghi și au urmat alte două împrumuturi, la Auxerre, unde a apărat în 17 meciuri, și la Bournemouth, unde are cinci prezențe, cât a fost accidentat titularul Neto. Acum e a treia soluție și va reveni la Inter!

Mai are contract cu Inter până pe 30 iunie 2025

Echipa din Premier League are opțiunea de a-l păstra definitiv în schimbul a 8 milioane de euro, lucru ce nu se va întâmpla niciodată. De altfel, aceasta e suma pe care Inter i-a fixat-o ca clauză de eliberare pentru orice club se îndură să-l achiziționeze!

5luni au trecut de la ultima partidă în care Ionuț Radu a apărat la Bournemouth, 1-6 în meciul cu Man. City din campionat. De-atunci a prins banca de rezerve doar de cinci ori!

Ionuț Andrei Radu mai are un an contract cu viitoarea campioană a Italiei, care nu are de gând să-i mai ofere vreo șansă. Situația „tricolorului", ce a pierdut locul în lotul lui Edward Iordănescu, se putea schimba în ianuarie, când a fost pe punctul de a ajunge în Arabia Saudită, la Al-Shabab.

Nu a avut loc liber de străin pentru înscriere!

Agentul său, Crescenzo Cecere, a dezvăluit pentru agenția TuttoMercatoWeb.com motivul pentru care mutarea a picat. Al-Shabab trebuia întâi să scape de portarul titular, pentru a elibera astfel un slot de străin în efectivul echipei saudite. Sud-coreeanul s-a accidentat grav, suferind o ruptură de ligamente încrucișate, iar șeicii nu l-au mai putut vinde, blocând venirea românului.

Acordul era deja stabilit, la fel salariul portarului de 26 de ani, numai că Ionuț Radu nu a avut noroc și a rămas să lustruiască banca de rezerve la Bournemouth. Inter ar fi acceptat împrumutul în a doua jumătate de stagiune, în condițiile în care managerul „cireșelor", Andoni Iraola, i-a spus răspicat că nu are niciun viitor în Premier League.

3milioane de euro este cota de piață la care a scăzut exponențial Ionuț Radu, după ce acum cinci ani era de cinci ori mai mare, conform transfermarkt.de

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Raphael Varane, mărturie cutremurătoare după două comoții cerebrale suferite pe teren: „Nu-mi aduc aminte nimic despre joc”
FRANȚA
Raphael Varane, mărturie cutremurătoare după două comoții cerebrale suferite pe teren: „Nu-mi aduc aminte nimic despre joc”
Teamă de atentate » Cât ar putea plăti iubitele internaționalilor englezi pentru a-și asigura securitatea în Germania
EURO 2024
Teamă de atentate » Cât ar putea plăti iubitele internaționalilor englezi pentru a-și asigura securitatea în Germania

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  03 Aprilie 2024, 12:14

"Ca sa scape de el"... nivel de jurnalism. Bai, e cateva clase peste astia pe care ii promovati voi, gen Tarnovanu, Vlad, Aioani. Si nu sunt nici aia portari rai, asta e partea buna. Dar e peste, mult. De-aia cer 8 milioane si nu ca sa scape de el, ci ca sa castige 8 milioane. Altfel, nu cred ca-i incurca cu nimic sa il aibe in lot, l-au tot cedat sa nu faca tusa, sa prinda experienta. Din pacate cei de la Bournemouth au considerat ca e el de vina ca le-a dat City 6, probabil in opinia lor cu Neto titular castigau meciul, nu stiu. Altfel, pe unde a fost folosit a aparat foarte bine. Ok, a mai si gresit, ca orice portar, dar a aparat bine. Si acum, ca nivel de experienta, ar merita convocarea la Euro. Te gandesti, nu are meciuri in picioare, adevarat, dar ca nivel general si cu experienta din spate, nu ni-i mai bagati pe Aioani si Tarnovanu pe gat, ca e peste ei.

21lva
21lva  •  02 Aprilie 2024, 22:12

8 milioane cere sau ofera ca sa scape de el?

MDone7
MDone7  •  02 Aprilie 2024, 21:06

Să îți fie rușine de modul cum scrii despre un portar care a fost trup și suflet pentru echipa națională. Era de departe cel mai bun portar român. Presa și așa zișii lideri de la prima echipă a naționalei, l-au distrus. Ne batem joc de valorile pe care le avem. În loc să îi ajutăm să crească, le rupem aripile, ca să intre alții, unde are cine știe ce agent sau patron interes. Sunteți o rușine națională. Echipa aia din 2019 trebuia cultivată, trebuia încurajată și ajutată de niște lideri calumea să crească. Dar de unde lideri? De unde o presă care să înțeleagă asta? Sunteți zero, gsp, toți prezentatorii ăia de la televizor care nu înțeleg nimic și au impresia că sunt ceva mari vedete, cum ar fi Naum sau Niculescu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează