INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

De ce Danemarca a ales să poarte un rând de tricouri negre la Campionatul Mondial

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 18:59 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 19:18

Danemarca va avea un model de tricouri prin care va protesta împotriva condițiilor de muncă oferite de Qatar, atunci când va participa la Campionatul Mondial organizat de țara arabă, începând cu 20 noiembrie. 

Danemarca va purta un rând de tricouri negre, „culoarea doliului” - anunță producătorul Hummel, pentru a-i aminti pe muncitorii care și-au pierdut viața pe șantierele stadioanelor construite pentru evenimentul de la final de an, conform Associated Press. 

Decizie incredibilă în cazul Săpunaru » Ce suspendare a primit căpitanul Rapidului după incidentele de la meciul cu FCU Craiova
RAPID
Decizie incredibilă în cazul Săpunaru » Ce suspendare a primit căpitanul Rapidului după incidentele de la meciul cu FCU Craiova

Echipamente negre la primul meci al Danemarcei?

Echipamentele negre vor fi al treilea rând de echipamente ale naționalei Danemarcei, care a promis că va protesta într-un fel la adresa țării gazdă. 

Deși regulile FIFA interzic declarațiile politice pe echipamente, cele 3 modele de tricou ale Danemarcei, în roșu, alb și negru, nu vor oferi o declarație explicită. Stema echipei naționale și sigla Hummel vor avea aceeași culoare unică cu a tricoului, pentru nu a putea fi distinse. „Susținem echipa Danemarcei, dar nu și țara gazdă”, a anunțat Hummel. 

Qatarul a fost criticat aspru în ultimul deceniu pentru tratamentul acordat lucrătorilor migranți, în principal din Asia de Sud, aduși pentru a construi stadioane, linii de metrou, drumuri și hoteluri în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Oficialii danezi au insistat să viziteze de-a lungul timpului Qatarului pentru a monitoriza progresul reformelor promise în legislația muncii. Danemarca va avea opțiunea de a-și alege echipamentul de joc doar la primul meci, pe 22 noiembrie, cu Tunisia. 

Șocant! Mii de migranți obligați să plece din Qatar înaintea Mondialului

Autoritățile din Qatar i-au expediat din țară pe muncitorii cu salarii mici chiar înaintea Cupei Mondiale 2022, lăsându-i cu datorii și fără mijloace de a-și mai susține familiile.

The Guardian a aflat că mii de migranți care câștigau sume mici de bani au fost obligați să revină acasă cu două luni înaintea startului competițier, lăsându-i pe mulți să se teamă că vor rămâne fără serviciu, incapabili să-și suțină familiile și să fie prinși în datorii. Unii au fost expediați înaintea finalului de contract și fără să le fie plătite salariile la zi sau achitându-li-se numai o parte din ele.

Fost jucător în Premier League, citat de Rusia să lupte în război! Prima reacție: „Sperăm să fie o eroare”

Căderea impresionantă a lui Eden Hazard! Transfermarkt îl vede aproape de Răzvan Marin la cotă

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
666piturca
666piturca  •  28 Septembrie 2022, 22:05

Nu e mai simplu sa nu se prezinte? Ma gandesc ca daca nu se prezinta primele 112, avem si noi sansa la Mondial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează