INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Președintele lui Sporting a revenit la meseria de doctor și are o mare întrebare: „De ce fotbaliștii sunt testați mai des decât medicii? E ridicol!”

Frederico Varandas, pe vremea în care era medic militar în Afghanistan
Frederico Varandas, pe vremea în care era medic militar în Afghanistan

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2020 19:27

Frederico Varandas (40 de ani), președintele lui Sporting Lisabona, este un fost medic militar și a hotărât să revină la meseria de bază pentru ajuta țara să lupte împotriva coronavirusului. 

Varandas a renunțat la biroul de pe „Jose Alvalade” și s-a mutat în camera de urgențe a spitatului militar din capitala Portugaliei. Durerea din ochii pacienților și stresul constant la care sunt supuși medicii, în ture interminabile, de 12 ore, l-au făcut pe Frederico să își pună câteva întrebări. Cea care îl macină cel mai mult a fost „De ce fotbaliștii sunt testați mai des decât medicii?”.

Varandas: „E un lucru complet idiot”

„Sportul s-a oprit în Portugalia și am crezut că pot fi mai de folos din postura de doctor. Am continuat să supervizez lucrurile, viața clubului merge mai departe. Fotbaliștii noștri sunt testați mai mult decât medicii care lucrează în prima linie. Din punctul meu de vedere e un lucru complet idiot. Îl înțeleg din punct de vedere politic, al imaginii, dar științific e ridicol”, a declarat Frederico Varandas pentru New York Times. 

Portugalia, 30.000 de cazuri de coronavirus

Portugalia face față cu brio pandemiei de coronavirus, cel puțin în comparație cu spaniolii, vecinii lor iberici. Pe teritoriul patriei lui Cristiano Ronaldo au fost confirmate puțin peste 30.000 de cazuri Covid-19, iar 1.302 oameni și-au pierdut viața.

VIDEO / Prim-ministrul Spaniei a dat undă verde revenirii LaLiga în săptămâna 8-14 iunie

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO+FOTO Retragere tristă pentru Aduriz » Un San Mamés pustiu și colegii aplaudându-l de la distanță

Guardiola, geniu tactic încă de când era jucător! Cum l-a lăsat mască pe un puști la Barcelona: „Mă gândeam «Pot să vorbesc?»”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Mai 2020, 21:32

Asta ma intrebam si eu dupa ce un medic a fost ucis acum de boala de care ii ingrijea pe altii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează