INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

De ce refuză Montella să-i dea banderola de căpitan lui Donnarumma

Donnarumma, foto: Gulliver/gettyimages.com
Donnarumma, foto: Gulliver/gettyimages.com

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat sambata, 06 mai 2017 21:10

Vicenzo Montella nu dorește să dea curs celor care îl sfătuiesc să-i acorde banderola de căpitan lui Gianluigi Donnarumma, motivând că tânărul portar, 18 ani, nu poate fi liderul echipei, deoarece ”este ca un copil”.

Deși goalkeeper-ul a devenit un adevărat star al ”rossonerilor”, el fiind titular indiscutabil în ultimele două sezoane, totuși managerul italian nu îl consideră destul de copt pentru a putea conduce echipa în teren și în afara acestuia.

Mai multe cluburi de top din Europa, printre care Real Madrid, Manchester United și Juventus și-au manifestat interesul pentru a-l transfera pe Donnarumma, conform Goal.com.

Jucătorul are contract cu AC Milan doar până în vara lui 2018, iar impresarul său, faimosul Mino Raiola crede că îi poate gasi un angajament mai bun, la alte echipe mari din Europa.

Montella a declarat la conferința de presă, de dinaintea meciului de duminica, de pe ”San Siro”, cu Roma, că ”Donnarumma este ca un copil, acesta este primul meu gând. În general, eu sunt împotriva ideii ca portarii să fie desemnați căpitani de echipă. Căpitanul trebuie să fie cineva care să-i ajute pe ceilalți și să-i conducă din teren. De Sciglio este mult mai apreciat de către staff-ul tehnic și de club. El a trecut prin momente grele și este foarte sensibil și profesionist”.

AC Milan face toate eforturile pentru a-l convinge pe goalkeeper-ul de 18 ani să semneze prelungirea înțelegerii, mai ales că și părinții fotbalistului își doresc ca fiul lor să continue pe ”San Siro”.

Donnarumma, care este cotat la 20 de milioane de euro de către transfermarkt, a debutat în poarta ”rossonerilor” pe 25 octombrie 2015, la doar 16 ani și 242 de zile. De atunci, el a devenit titular, demonstrându-și clasa la o vîrstă fragedă. În actualul sezon, el a evoluat în Serie A în 34 de meciuri. De asemenea, a jucat și 3 partide în naționala Italiei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează