INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

De la Atlantic la Bosfor, via Bucureşti! » Platini propune o ediţie specială Euro 2020, organizată în 12-13 oraşe din ţări diferite

Michel Platini ar putea revoluţiona istoria turneelor finale +13   FOTO
Michel Platini ar putea revoluţiona istoria turneelor finale

Articol de - Publicat duminica, 01 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 00:28

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la primul Euro, preşedintele UEFA aduce în prim-plan o idee fantezistă, prin care şi România ar putea fi gazda unor meciuri de la turneul final.

Deşi turneul din Ucraina şi Polonia abia se încheie azi, Platini se gîndeşte deja la ediţia de peste opt ani. Şi propune: "Să se dispute în 12-13 oraşe din întreaga Europă! E doar o idee, nimic definitiv".

Aniversare mai ieftină
Oficialul a explicat soluţia: "E o ediţie aniversară, competiţia face 60 de ani. În plus, va fi mai ieftin. O ţară organizatoare cheltuie mulţi bani pe stadioane, infrastructură, de ce să nu jucăm acolo unde există deja aceste posibilităţi?". Varianta va fi discutată în decembrie sau la începutul anului viitor. "Nici fanii nu au motive de îngrijorare privind distanţele. Există companii low-cost", a adăugat Platini.

Oraşe posibile
Pînă acum, s-au depus trei candidaturi pentru Euro 2020. Turcia, variantă problematică, deoarece a intrat deja în competiţia pentru JO din acelaşi an. Celelalte sînt Georgia-Azerbaidjan şi tripleta Scoţia-Irlanda-Ţara Galilor. Dacă ideea lui Platini va prinde, majoritatea oraşelor organizatoare pot fi intuite încă de pe acum: Londra, Madrid, Paris, Milano, Munchen sau Amsterdam. Acolo unde există deja stadioane de categoria 4 conform standardelor UEFA.

Şansă pentru Bucureşti
România s-a gîndit să-şi depună candidatura pentru organizarea Euro alături de vecinii bulgari sau maghiari. Fără finalitate. Totuşi, Arena Naţională ar putea fi unul din cele 13 stadioane selectate de UEFA. Nu ar fi o exagerare, avînd în vedere că stadionul a găzduit finala Europa League şi ar putea organiza şi Supercupa Europei.

"Unul din obiectivele mele este atragerea sprijinului pentru organizarea Campionatului European 2020 în România, în parteneriat cu o ţară vecină" ( Mircea Sandu, înainte de alegerile FRF din 2010)

3233 de kilometri este distanţa dintre Lisabona şi Istanbul, cele mai îndepărtate oraşe care ar putea găzdui Euro 2020

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cele 13 posibile oraşe-gazdă pentru Euro 2020

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
visarion
visarion  •  02 Iulie 2012, 17:44

Dar la variantele Romania-Bulgaria sau Romania-Ungaria nu se gandeste nimeni?Finala din 9 mai,organizata la Bucuresti,a fost un succes deplin.E drept ca te poti baza pe Sorin Oprescu,fara de care nu aveam Arena Nationala,dar ce facem cu restul de stadioane?

hokerey
hokerey  •  01 Iulie 2012, 14:45

Georgia - Azerbaijdan ne mai trebuie. O sa dormim cu oile in cotet.

grivei15
grivei15  •  01 Iulie 2012, 14:44

O altă idee proastă marca Platini...Ăsta nu mai e Campionat European dacă-l organizăm în atatea locaţii, şi-a pierdut farmecul chiar şi prin organizarea în 2 ţări diferite, ce să mai zic dacă s-ar organiza în mai multe...Proba video iar nu-i convine s-o introducă, poate pentru că ar fi mai greu de trucat meciurile şi n-ar ieşi rezultatele care trebuie...Sper să scăpăm cat mai rapid de Platini, dacă se poate să-i ia de mană şi pe Dragomir şi Sandu...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează