INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Declarație șocantă a unei legende din Turcia: „Dacă l-aș uita pe Gică Hagi, aș fi omorât cu pietre”

Gică Hagi a fost idol în Turcia // FOTO: Guliver/GettyImages
Gică Hagi a fost idol în Turcia // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 13:05

Emre Belözoğlu, 39 de ani, jucătorul lui Fenerbahce, ex-Galatasaray, l-a ales pe Gică Hagi cel mai bun străin care a jucat vreodată în Turcia.

Galatasaray e clubul carierei pentru Gică Hagi. La Istanbul a evoluat cinci ani (1996-2001), cea mai lungă perioadă, jucând cele mai multe meciuri și cucerind cele mai multe trofee. Câștigul Turciei a fost însă și mai mare. Datorită lui, Süper Lig a fost mai puternică, impunându-se și în Europa. Importanța sa e recunoscută și acum, la aproape două decenii de la retragere.

„El a fost cel mai mare"

Într-o discuție live pe Instagram cu Arda Turan, Emre Belözoğlu a fost întrebat care a fost cel mai bun străin care a jucat vreodată în campionatul turc. Iar faimosul mijlocaș, care evoluează încă la Fenerbahce la aproape 40 de ani (va fi director sportiv din sezonul viitor), a răspuns cu o declarație șocantă: „Dacă l-aș uita pe Hagi, aș fi omorât cu pietre. A însemnat enorm pentru fotbalul nostru. El a fost cel mai mare. După Hagi, Alex și Muslera”. Alegându-l și în „11"-le ideal al celor mai valoroși coechipieri. Alături de Zanetti, Cannavaro, Roberto Carlos și Ronaldo.

Cinci ani umăr la umăr

 Emre a debutat la Galatasaray când avea doar 16 ani, în 1996, imediat după sosirea lui Hagi. Și a jucat împreună cu Gică cinci sezoane, plecând la Inter în 2001, odată cu retragerea "Regelui". 

73 de goluria înscris Gică Hagi în 192 de meciuri jucate în 5 sezoane la Galatasaray

10 trofeea cucerit Hagi la roș-galbeni, inclusiv Cupa UEFA și Supercupa Europei

VIDEO Match Preview: Borussia Dortmund o înfruntă pe Schalke

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Supervoleul lui Zidane, ales cel mai frumos gol din istoria Ligii Campionilor » Gică Hagi, pe 19: „Incredibil! Excepțional!”

La Liga, aproape de reluare: 35 de zile de fotbal fără pauză! + protocol strict împotriva coronavirusului! „Teste înainte de fiecare partidă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pote
pote  •  11 Mai 2020, 15:25

Stai linistit ca nu il uita lumea! Cat mai traieste scrie de el zilnic de zici ca a descoperit leacu la cancer. Nu avem cum uita declaratiile lui. Sunt extraordinar de tampe. Nu ai cum sa uiti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close