CAMPIONATE    •   DECLARAȚII

Declarații tari ale unui fost conducător de la Real Madrid: "De-asta nu va lua Modric Balonul de Aur!"

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Miercuri, 11 Iulie

Jorge Valdano, 62 de ani, fost jucător, antrenor și director sportiv la Real Madrid, a vorbit despre posibilitatea ca Balonul de Aur 2018 să fie câștigat de un alt jucător în afara lui Ronaldo și a lui Messi.



Într-un editorial pentru The Guardian, argentinianul l-a lăudat pe croatul Luka Modric, dar a opinat că acesta nu va reuși să spargă momentan bariera celor doi uriași fotbaliști care au monopolizat trofeul în ultimii 10 ani.

"Modric pare că s-a născut cu o inteligență pe care o exprimă foarte ușor când e la balon. El evoluează cu pasiune, se bucură de fotbal. Dă totul pe teren și nu se comportă ca și cum ar suferi sau ar face un sacrificiu. El se distrează! Nu putem vorbi de un talent ca al lui Maradona, de exemplu. Nu face lucruri imposibile. Când dă o pasă, te gândești: «Și eu aș fi făcut la fel». Dar, de fapt, ce face Modric doar el poate face. E peste tot, caută fiecare minge, aleargă foarte mult, e concentrat pe fotbal, evoluează cu demnitate.

Modric nu va câștiga Balonul de Aur, la fel cum n-a făcut-o nici Andres Iniesta înaintea lui. Dar asta nu e responsabilitatea lui, e responsabilitatea noastră, a tuturor celor care am transformat fotbalul într-o lume în care aparența e mai importantă decât esența", a scris Valdano.

"Balonul de Aur nu e ceva care mă obsedează. Acum nici nu mă gândesc la el. Vreau doar să jucăm finala"
Luka Modric, 32 de ani

111selecții are Luka Modrici la naționala Croației

goluri a marcat Modrici la Mondial (14 reușite, în total)

112 pase a dat croatul în "sfertul" contra Rusiei, cele mai multe (96 corecte, 86%)

50,8kilometri a alergat căpitanul roș-albilor la turneul final

Comentarii (7 ) Adaugă comentariu

nea_vanea.60  •  11 Iulie 2018, 19:42

nu are cine sa-i ia balonul de aur lui ronaldo

submarina  •  11 Iulie 2018, 19:38

Modric e un superfotbalist, talentat si muncitor. Joaca constant excelent si la Real si la nationala ceea ce la Ronaldo si Messi nu s-a prea vazut la aceasta editie a CM.

ungurul_vesel  •  11 Iulie 2018, 18:37

Postat de cpt.ahab pe 11 Iulie 2018, 18:20

Esența: Messi și Ronaldo sunt extratereștri. Aparența: Modric, Robert, Ibra, Xavi sau Iniesta s-ar putea apropia vreodată de clasa lor.

Sunt finalizatori, e drept ca au executii frumoase, daca pierd mingea e Modric, Casemiro, Busquets sa o recupereze. Modric de dribleaza si pierde mingea atunci e portarul sa o scoata din poarta. Traim intr-o lume in care muca nu e apreciata. Cei ce muncesc sunt considerati niste fraieri. In ziua de azi cel ce iti pune pe masa mancarea sau te imbraca e muritor de foame. Milioane fac ce stau si se distreaza, mai inventeaza moneda virtuala, un soft, un joc sau scot o piesa, lucruri fara care chiar nu puteam sa traim. Tot asa e si in fotbal, nimeni nu vede ce face fundasul sau mijlocasul, toti ochii pe atacant. Ala da un gol din cinci ocazii e erou, fundasul greseste o minge din zece si e trimis sa sape santuri!

Vezi toate comentariile (7)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase