INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

video Dramatism total » Fostul antrenor al Viitorului a ratat promovarea cu Deportivo la Coruna: gol fabulos, eliminare, penalty ratat și șoc în prelungiri!

Ruben de la Barrera
Ruben de la Barrera

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 21:53 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 23:38

Deportivo la Coruna a fost eliminată de Castellon în semifinalele play-off-ului de promovare din Liga 3 în Liga 2 din Spania. Scorul a fost 4-4 la general, dar Castellon a mers mai departe în finală pentru că e echipa mai bine clasată la finalul sezonului (locul 3 în Grupa 2, față de Depor - locul 4 în Grupa 1).

În tur, pe Riazor, fusese 1-0 pentru Depor, iar azi s-a jucat returul în Castellon de la Plana, 4-3 pentru gazde. 

Una dintre partidele cel mai epice și mai agonizante (poate chiar CEA MAI) din istoria meciurilor eliminatorii de promovare în Segunda. Nu s-au mai văzut 7 goluri într-un astfel de meci din 2004, când era însă alt format. Deportivo va mai sta încă un an în liga a treia. Un adevărat infern! 
Alexis Tamayo, cunoscutul statistician spaniol poreclit „MisterChip”

Castellon a făcut 2-0 după jumătate de oră, dar Depor a reacționat cu ajutorul vedetei Lucas Perez, venit în iarnă de la Cadiz pentru a-și ajuta echipa de suflet.

Perez a dat o pasă de gol și a scos un penalty, pe care tot el l-a transformat. După o oră era 3-2 la general pentru formația din Galicia, dar nimic nu anticipa finalul de foc.

În ultimul minut de joc, Indias a reușit o execuție fabuloasă, trimițând meciul spre prelungiri. 

Erori uriașe ale portarului de la Depor

Portarul Ian Mackay a fost eliminat după ce a lovit fără sens un adversar. El greșise și la primele două goluri ale gazdelor.

Dramatism total » Fostul antrenor al Viitorului a ratat promovarea cu Deportivo la Coruna: gol fabulos, eliminare, penalty ratat și șoc în prelungiri!

Gazdele au avut șansa de a evita prelungirile, însă Hernandez nu a reușit să transforme lovitura de la 11 metri acordată în 90+7.

S-a mers în prelungiri, iar Depor, în 9 jucători de câmp, a înscris prin Zalazar în minutul 8 al primei reprize.

Cubillas (Castellon) a marcat în minutul 4 al reprizei secunde și a egalat din nou situația la general. Depor a căzut psihic, epuizată, în inferioritate numerică și știind că după 120 de minute nu vor fi lovituri de departajare, ci va merge mai departe echipa mai bine clasată în sezonul regular. 

Parada de senzație a portarului Vacas (Castellon) în penultimul minut a decis soarta barajului. Echipa antrenată de Albert Rudé va juca finala cu Alcorcon, care a trecut de Real Sociedad B. Cealaltă echipă promovată se va decide dintre Eldense și Real Madrid B.

Ruben de la Barrera, carieră scurtă în România

Ruben de la Barrera a antrenat Viitorul timp de 3 luni, în toamna lui 2020. Când a fost anunțată despărțirea, Viitorul era pe locul 7 în Liga 1 și fusese eliminată din Cupa României încă din faza „16-imilor”.

Născut chiar în A Coruna, el a mai antrenat-o pe Depor în primele luni ale lui 2021, după care a plecat la Albacete, cu care a învins-o pe Depor anul trecut, la baraj. A rămas celebră în Spania imaginea cu el supărat după promovare, pentru că și-a retrogradat clubul favorit:

Dramatism total » Fostul antrenor al Viitorului a ratat promovarea cu Deportivo la Coruna: gol fabulos, eliminare, penalty ratat și șoc în prelungiri!

 „Eram la echipa vieții mele și a trebuit să plec. Acum am promovat, dar sunt extrem de trist pentru Depor, chiar dacă Albacete merita să revină în liga secundă”, spunea De la Barrera după meciul de anul trecut.

Dramatism total » Fostul antrenor al Viitorului a ratat promovarea cu Deportivo la Coruna: gol fabulos, eliminare, penalty ratat și șoc în prelungiri!
Ruben de la Barrera după promovarea cu Albacete, aplaudat de fanii lui Depor

A preluat din nou Depor acum o lună, cu 2 meciuri rămase din sezonul regular, special în ideea de a declanșa o reacție a jucătorilor, care rataseră promovarea directă, și a urca în B după play-off. Acum, vor mai rămâne un an în Liga 3, al patrulea sezon consecutiv.

La final, pe o ploaie torențială, jucătorii lui Depor le-au mulțumit fanilor care au făcut deplasarea de peste 1000 km:

Anunț major la Real Madrid: semnează pe un an și devine căpitanul echipei
SPANIA
Anunț major la Real Madrid: semnează pe un an și devine căpitanul echipei
„Îl transferi pe Mbappe, Florentino?” » Abordat pe stradă, Perez a răspuns fără ezitare
SPANIA
„Îl transferi pe Mbappe, Florentino?” » Abordat pe stradă, Perez a răspuns fără ezitare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  12 Iunie 2023, 15:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bl0catu
bl0catu  •  12 Iunie 2023, 06:52

au si astia niste regului gen supermamaliga 1 ! de ce prelungiri daca criteriul era echipa mai bine clasata? meciul s-a terminat 3-2 dupa 90 de minute si 4-3 dupa 120! unde e logica sa joci prelungiri? de ce sa joci prelungiri daca egalul la general promova oricum echipa mai bine clasata in sezon?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează