INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DESPĂRȚIRE

Despărțire în lacrimi pentru Iniesta + FOTO Un moment FABULOS după o oră de la festivitate

Iniesta desculț și singur pe stadion, la o oră după festivitate +3   FOTO
Iniesta desculț și singur pe stadion, la o oră după festivitate

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 12:00

După 22 de ani, Don Andrés își ia zborul de pe Camp Nou. Aplaudat în picioare de 85.000 de spectatori și purtat pe brațe de campionii blaugrana.

Au trecut 7.917 zile de când Andrés Iniesta a pășit prima oară pe iarba Catalunyei. Aproape 22 de ani dedicați Barcelonei, 16 numai la prima echipă. Ani plini de trofee, de pase miraculoase, de magie.

Duminică, Don Andrés a pășit ultima oară pe Camp Nou. Întreaga arenă era baugrana. În fața lui, la tribuna a doua, scria mare cu litere galbene Infinit Iniesta. Iar cele două peluze aveau un 8 culcat. Limitele nu au existat niciodată în jocul său.

"A fost o mândrie și o plăcere să reprezint acest simbol"

Acestea au fost cele 81 de minute de final. Minutele despărțirii. Când a venit clipa înlocuirii, și-a îmbrățișat colegii, mai mult pe Messi și Busquets, părăsind terenul în lacrimi, aplaudând și el publicul care-l ovaționa. 85.000 de fani veniți pentru el.
O dată meciul încheiat, a ridicat trofeul campionilor, după cel de-al 9-lea său titlu.

Și, profund emoționat, și-a luat adio de la Barcelona. "E un moment dificil, dar am petrecut aici 22 de ani minunați. A fost o mândrie și o plăcere să reprezint acest simbol, cel mai bun din lume. Le mulțumesc tuturor coechipierilor, care îmi vor lipsi mult. Și mulțumesc publicului pentru afecțiunea și respectul cu care m-a înconjurat din prima mea zi aici. Veți rămâne mereu în inima mea. Visca el Barça, visca Catalunya!".

A fost purtat pe brațe de campioni. Și aruncat spre infinit.

După ce toți cei 85.000 de spectatori au plecat acasă, când Camp Nou era gol, Andrés s-a întors pe gazon. Singur la centrul terenului, cu amintirile lui. Minunat sfârșit de poveste. 

CIFRELE LUI INIESTA
16 ani a jucat pentru Barcelona (2002-2018)
674 de meciuri a jucat în total pentru catalani
57 de goluri a marcat în culorile blaugrana
32 de trofee a cucerit cu Barça pe Camp Nou

"Au fost momente emoționante. Mă simt privilegiat că l-am putut antrena pe Andrés. E un jucător unic, inimitabil, care ne-a încântat cu magia sa. A făcut să pară ușor tot ceea ce este foarte dificil pentru noi. A încarnat esența fotbalului. Ne-a făcut să trăim fotbalul la întreaga sa dimensiune"
Ernesto Valverde, antrenor Barcelona
"A fost seara lui Andrés, i-am oferit toată dragostea noastră. Cu el, am câștigat un prieten pe viață. Ceea ce am trăit împreună e imposibil de uitat"
Ivan Rakitici, mijlocaș Barcelona
"E o mare mândrie, o mare fericire că am jucat alături de Iniesta. Dar acum simt o mare tristețe, pentru că totul s-a terminat"
Sergio Busquets, mijlocaș Barcelona

Va juca la Vissel Kobe, în Japonia

În această săptămână, Andrés Iniesta va ajunge la noua sa echipă. Nu va juca în China, ci în Japonia, anunță Mundo Deportivo. Va fi prezentat la Vissel Kobe. Apoi, se va concentra la ultimul său Mondial cu naționala Spaniei. 

Messi, Gheata de Aur

Duminică, la despărțirea de Iniesta, Leo Messi a jucat doar în ultimele 25 de minute. Nu a mai înscris, dar nici nu mai era nevoie. Cu 34 de goluri, a cucerit a 5-a sa Gheată de Aur a Europei, un record. A avut două reușite și patru puncte peste lui Salah, egipteanul lui Liverpool.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează