INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Detalii neștiute despre vedeta momentului » Haaland e fiu de fotbalist și e fan Leeds: „Visul meu e să câștig Premier League cu ei”

Foto: Getty Images +21   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2020 10:50

Erling Braut Haaland e vedeta momentului în fotbalul mondial. Cu un sezon de vis, norvegianul e în plină explozie și ar putea deveni noul star, după epoca lui Ronaldo & Messi. 

Cifrele lui vorbesc de la sine: are 10 goluri în 7 partide de Liga Campionilor, 16 goluri în liga austriacă, 8 goluri în Bundesliga (în doar cinci partide!). În total, 39 de goluri în 29 de meciuri jucate în acest sezon la Salzburg și Dortmund. Iar sezonul nu s-a încheiat! 

ERLING HAALAND: Născut în Anglia 

Haaland s-a născut în Anglia, la Leeds și ar fi putut evolua pentru naționala britanică, însă a ales Norvegia, țara din care provine familia sa. 

Pentru norvegieni, Haaland a evoluat la toate echipele naționale de juniori, de la U15 până la U21. Cel mai mult a strălucit la naționala U20 unde are 11 goluri în cinci partide. 

În schimb, la U16 a bifat cele mai multe meciuri: 17 partide și doar un gol. Anul trecut a prins și primele două selecții la naționala mare, însă nu a reușit încă să și marcheze. 

9goluri a marcat Haaland într-un singur meci! S-a întâmplat la FIFA U20 World Cup, în 2019, contra Hondurasului

ERLING HAALAND, Borussia Dortmund: Fiu de fotbalist 

Vedeta lui Dortmund a trăit de mic cu microbul fotbalului. De fapt, a fost născut în perioada în care tatăl său își încheia contractul cu Leeds United și se pregătea să facă pasul spre Manchester City. 

Alf-Inge Håland a început la fel ca fiul său, la Bryne, în Norvegia, iar apoi s-a mutat în Anglia, unde a evoluat pentru echipe ca Nottingham Forest, Leeds United și Manchester City. A evoluat ca fundaș și mijlocaș defensiv. 

Detalii neștiute despre vedeta momentului » Haaland e fiu de fotbalist și e fan Leeds: „Visul meu e să câștig Premier League cu ei”

Alf-Inge Håland // Foto: skysports.com

În 2003 s-a retras, însă a revenit pentru o scurtă perioadă în sezonul 2011/2012, când a evoluat în nouă meciuri pentru Rosseland, echipă din a treia ligă norvegiană și a marcat un gol. Avea 38 de ani! 

La naționala Norvegiei, Alf-Inge Håland a evoluat în perioada 1994-2001 și a prins 34 de selecții. 

45de milioane de euro a costat transferul lui Haaland la Dortmund. Salzburg a primit 20 de milioane, impresarul Mino Raiola 15, iar tatăl jucătorului 10.

ERLING HAALAND, bombardier de mic 

Erling Haaland a început la juniorii lui Bryne în sezonul 2015/2016. Avea doar 15 ani și evolua în echipa de rezerve a clubului, dar a impresionat de la primul sezon cu cifrele sale: 18 goluri în 14 meciuri. 

Evoluțiile sale l-au promovat la prima echipă a clubului, unde a debutat la vârsta de 15 ani și a plecat după un singur sezon la Molde. 

La Molde a petrecut alte două sezoane în care a marcat 14 goluri în 39 de meciuri, după care a fost cumpărat de Red Bull Salzburg și a urmat explozia deja cunoscută. 

ERLING HAALAND e fan Leeds United și Zlatan 

Fiind născut în Leeds, Haaland s-a atașat de echipa locală și a devenit fanul ei. Într-un interviu oferit în 2017, norvegianul a declarat: „Visul meu e să câștig Premier League cu Leeds”

Dintre fotbaliști, îl admiră pe Zlatan Ibrahimovici: „Am o mulțime de modele și am urmărit mulți fotbaliști, dar Zlatan e cel mai mare. Îl apreciez pentru felul în care a evoluat ca fotbalist și modul în care joacă. De asemenea, e scandinavian!” 

ERLING HAALAND putea ajunge la Manchester United 

Până să își îndeplinească visul cu Leeds, Haaland a avut ocazia să ajungă la Manchester United în această iarnă, rivala lui City, echipă la care a evoluat tatăl său. 

Totuși, motivul pentru care a picat transferul pare a fi la impresarul său, Mino Raiola, care are o relație mai rece cu clubul britanic din cauza felului în care tratat un alt client al său, Paul Pogba. 

Publicațiile britanice au scris că Raiola ar fi blocat transferul, iar atacantul a ajuns la Dortmund, echipă la care s-a integrat perfect. 

36 km/ha fost viteza atinsă de Haland în celebra sa cursă din meciul cu PSG. A făcut în mai puțin de 10 secunde 60 de metri, un timp bun chiar și pentru a se califica la Jocurile Olimpice

Citește și:

FOTO Haaland i-a uimit pe toți cu o cursă IREALĂ! Imaginile au devenit imediat virale: „Pare făcut în laborator”

VIDEO + FOTO Haaland doboară vedetele Parisului! Norvegianul aduce o victorie uriașă, dar golul lui Neymar o menține pe PSG în cărți

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
radu876
radu876  •  20 Februarie 2020, 14:28

" A făcut în mai puțin de 10 secunde 60 de metri, un timp bun chiar și pentru a se califica la Jocurile Olimpice". la ce? la fotbal? voi va uitati ce scrieti? si iar discutia aia- a alergat 60 m in 6 secunde nu stiu cat, dar era lansat, nene, nu a plecat din blocstart. usain bolt cat o fi facut pe ultimii 60 de metri ai cursei de record mondial pe 100 m? din ce gasesc, un pic sub 5 secunde!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează