INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Detalii de culise despre cel mai scump transfer al iernii » Negocieri continue timp de 20h + mutarea căzuse cu 4 ore înainte de finalul perioadei de mercato

Enzo Fernandez/ foto Imago Images
Enzo Fernandez/ foto Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 17:19 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 18:33

Chelsea l-a transferat pe Enzo Fernandez (22 de ani) de la Benfica, pentru 121 de milioane de euro. Negocierile au fost nebune, iar cluburile s-au înțeles cu o oră înaintea încheierii perioadei de mercato.

După ce Benfica refuzase toate ofertele lui Chelsea din prima parte a lunii ianuarie, londonezii au revenit luni la masa negocierilor. Nu au primit inițial acceptul celor de Benfica, iar o nouă rundă de discuții a demarat marți dimineață.

Anglia spulberă tot în mercato. Chelsea a încheiat la miezul nopții cel mai scump transfer din istoria Premier League
MERCATO
Anglia spulberă tot în mercato. Chelsea a încheiat la miezul nopții cel mai scump transfer din istoria Premier League

De data aceasta, cele două cluburi au negociat timp de 20 de ore în continuu, de marți dimineața până la ora 00:00, ora României. Au bătut palma cu aproximativ 60 de minute înainte de finalul perioadei de mercato, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano.

Semnarea actelor s-a făcut pe repede-înainte, pentru ca Enzo să poată fi înregistrat de Chelsea.

Transferul lui Enzo Fernandez căzuse, cu 4 ore înainte de finalul perioadei de transferuri

Marți seara, în jurul orei 21:00, cu 4 ore înainte de finalul ferestrei de transferuri, mutarea era căzută. Benfica era hotărâtă să nu accepte oferta lui Chelsea. Când a aflat, Enzo a luat imediat legătura cu președintele clubului portughez, Rui Costa, pentru a-l ruga să îl lase să plece.

Și Chelsea a forțat și a propus 121 de milioane de euro în schimbul lui Fernandez, cu un milion peste clauza de reziliere. În cele din urmă, portughezii au acceptat să îl vândă pe argentinian.

Chelsea va plăti 121 de milioane de euro în 6 tranșe. Mare parte din sumă va intra în contul celor de la Benfica încă de acum, 45 de milioane de euro. Enzo a semnat un contract pe 8 ani și jumătate, până în iunie 2031. Va încasa un salariu de 5 milioane de euro anual și va purta numărul 5 pe tricou. El se înțelesese cu englezii încă de la începutul lunii ianuarie.

Postrivit argentinienilor de la Ole, River Plate, fosta echipă a lui Enzo, va primi 49,5 milioane din cele 121 încasate de Benfica. Fernandez fusese cumpărat de la River în iunie 2022, pentru 14 milioane de euro.

Enzo Fernandez la Chelsea, telenovela iernii în fotbalul european

Chelsea a pus ochii pe Enzo încă de la finalul Campionatului Mondial, unde Enzo a fost o piesă importantă în câștigarea trofeului de către Argentina.

Chelsea a făcut o primă ofertă în primele zile din ianuarie: 85 de milioane de euro + un jucător la schimb. Benfica nu a vrut să audă și a refuzat, stârnind furia jucătorului. Fernandez a refuzat să se prezinte la antrenament a doua zi după ce portughezii nu au vrut să audă de oferta lui Chelsea.

Londonezii au revenit ulterior cu o nouă ofertă: 100 de milioane de euro + un jucător la schimb. Benfica a refuzat din nou, Rui Costa fiind furios pe propunerea englezilor. „Albaștrii” au revenit din nou la masa negocierilor luni, iar marți noaptea au rezolvat transferul mult visat de petronul Todd Boehly.

Enzo Fernandez a devenit cel mai scump jucător din istoria Premier League.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Jucătorul promovat de Mircea Lucescu de la juniori a devenit cel mai scump jucător vândut la Dinamo Kiev

Istvan Kovacs nu scapă :) E rezervă și la Campionatul Mondial al Cluburilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
81mada
81mada  •  03 Februarie 2023, 20:01
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 02 Februarie 2023, 14:01

pt lumea lor a celor bogati poate parea putin,dar pt 95-99% din polulatie este enorm de mult. Calculeaza ce salariu ai tu pe an si in 30 de ani si vezi diferenta. Oricum, sigur sunt clauze de renegociere a contractului, mariri,bonusuri ...

Pentru nivelul premier ligue e mic , foarte mic, plus ca salariul creste mereu, nu are cum sa ramana la fel atatia ani, nici un jucator care are perspectiva nu semneaza pe o suma fixa anuala atatia ani!

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  02 Februarie 2023, 14:01
Postat de 81mada pe 01 Februarie 2023, 18:58

C am mic salariul, 5 milioane pe an , 8 ani de zile, undeva e o greseala!

pt lumea lor a celor bogati poate parea putin,dar pt 95-99% din polulatie este enorm de mult. Calculeaza ce salariu ai tu pe an si in 30 de ani si vezi diferenta. Oricum, sigur sunt clauze de renegociere a contractului, mariri,bonusuri ...

Coster
Coster  •  01 Februarie 2023, 20:06

S-a plătit mai mult decât clauza de reziliere, pentru a se accepta plata în rate. Acest lucru împreună cu contractul lung ajuta Chelsea sa "dribleze" regula Fair Play. Nu e prima oară când o fac, acest lucru făcând UEFA sa schimbe regulile începând din vară.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează