INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Dezastru la Bordeaux, retrogradată pe teren după 62 de ani! Poliția i-a oprit pe ultrași cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă!

Bordeaux retrogradează pe teren după 62 de ani, foto: Imago +5   FOTO
Bordeaux retrogradează pe teren după 62 de ani, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2022 14:14 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 14:48

Bordeaux retrogradează pe teren după 62 de ani. E ultima în Ligue 1, cu 19 eșecuri, 89 de goluri primite și -41 la golaveraj. Ultimul rezultat, 0-0 acasă cu Lorient.

Ultima oară când Bordeaux a retrogradat a fost în 1991, dar atunci cauzele erau administrative. Pe teren, sportiv, nu mai părăsise prima liga franceză din 1960. De 62 de ani. 

„E rușinos și deplorabil!” » De ce a fost huiduit Prințul William la finala Cupei dintre Liverpool și Chelsea
Chelsea - Liverpool
„E rușinos și deplorabil!” » De ce a fost huiduit Prințul William la finala Cupei dintre Liverpool și Chelsea

E imposibil ca Bordeaux să mai scape! Are golaveraj negativ, -42 de goluri

Acest sezon a fost un dezastru. Cu Vladimir Petkovici, fostul selecționer al Elveției, numit antrenor în iulie 2021 și concediat în februarie. Noul tehnician, David Guion, nu a putut salva echipa. Cu o etapă înainte de final (joacă în deplasare, cu Brest), e pe ultimul loc, 20, la trei puncte de poziția de baraj, Metz (18), dar cu un golaveraj negativ incredibil: -41! 

Chiar și la egalitate de puncte, e aproape imposibil să mai scape: Metz are -29, St. Etienne -35. Girondinii au 19 înfrângeri și 13 egaluri în 37 de runde în actualul campionat (numai 5 victorii), primind nu mai puțin de 89 de goluri. 

Ultrașii lui Bordeaux au ripostat: „Sunteți rușinea celor 140 de ani de istorie”

Sâmbătă, la 0-0 cu Lorient, ultrașii au afișat un banner cât peluza: „Sunteți rușinea celor 140 de ani de istorie”. În minutul 26, au aruncat cu suluri de hârtie igienică pe gazon, ocupând poarta și careul mic. Meciul a fost întrerupt. În afara arenei, protestul fanilor radicali a fost oprit de poliție cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. 

+1 FOTO

St. Etienne poate prinde barajul în ultima clipă!

Și St. Etienne e în mare pericol (nu a mai fost în D2 din 2004). După 1-2 acasă cu Reims, e pe loc retrogradabil (19). Poate urca în zona de baraj doar dacă obține mai multe puncte în meciul cu Nantes decât Metz. Iar Metz (18) joacă la Paris, cu PSG.

Citește și: 

Răzbunarea pregătită de Bayern pentru Barcelona + Jucătorul catalan dispus să renunțe la 7 milioane de euro pentru a ajunge la City!

Secretul lui Jurgen Klopp la penalty-urile din Chelsea - Liverpool. Antrenați de neurocercetători! Unica eroare și-a asumat-o el

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează