CAMPIONATE  ·  DEZVĂLUIRI

Dezvăluiri cutremurătoare ale marelui Hristo Stoichkov: "Ajungeam criminal sau hoț dacă nu mă apucam de fotbal"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 22 mai 2018 20:09

Fostul mare fotbalist bulgar Hristo Stoichkov, acum în vârstă de 52 de ani, a resimțit cu greu anii copilăriei trăiți sub comunism. Bulgaria a făcut parte, la fel ca România, din "Blocul Răsăritean" al țărilor aflate sub dominația Uniunii Sovietice. 

Stoichkov a vorbit  în presa internațională despre acea perioadă și a făcut o afirmație șoc: "Ajungeam hoț sau criminal dacă nu mă făceam fotbalist".

"La un moment dat, mă gândeam chiar să plec din țară fără să cer permisie. Mi-am spus că trebuie să merg în altă țară, fac rost de un alt pașaport și joc acolo.

Aveam două opțiuni: să fiu un bandit care fură și comite crime sau să devin fotbalist. Am ales să devin fotbalist", a declarat Stoichkov, potrviti Marca.

Cele mai importante rezultatate obținute de Stoichkov au fost la Barcelona, pentru care a evoluat între 1990 și 1995. Bulgarul a câștigat o Ligă a Campionilor alături de catalani, dar și Balonul de Aur, cucerit în 1994.

Comunismul a fost abolit în Bulgaria în 1989, Stoichkov transferându-se la Barcelona la un an distanță, în 1990. La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (3)
gicab  •  23 Mai 2018, 08:01

ne-ați anunțat ca și România a făcut parte din blocul comunist și ca in Bulgaria comunismul a fost abolit...e foarte bine..,mai învață și Fecesebistii una alta...

Servinston Patrunjel  •  22 Mai 2018, 22:03

Mare fotbalist mare, dar antipatic.

merace  •  22 Mai 2018, 21:14

Induiosator! La noi, oamenii de fotbal care au facut puscarie au fost mai hotarati, ca au ajuns hoti de voie, nu de nevoie! :D

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1