INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Diego Maradona a fost înmormântat » Ceremonie privată pentru marele argentinian

Ultimul drum al lui Diego Maradona // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Ultimul drum al lui Diego Maradona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 08:09 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 08:54

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Argentinianul a fost înmormântat noaptea trecută, la capătul unei ceremonii private la care au participat în jur de 25 de prieteni apropiați și rude.

  • Maradona, considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Trupul neînsuflețit al lui Maradona a fost depus la cimitirul Bella Vista de la periferia capitalei Argentinei, Buenos Aires. Dalma (33 de ani) și Giannina (31), fiicele lui Diego, precum și prima sa soție, Claudia Villafane, au fost alături de acesta pe ultimul său drum.

Cortegiul funerar a fost însoțit de mii de oameni de-a lungul drumului, aceștia aplaudând și scandându-i numele lui Maradona.

Sicriul lui Maradona, îmbrăcat în drapelul Argentinei și cu un tricou cu numărul 10 deasupra, s-a aflat ieri la Casa Rosada, palatul prezidențial din Buenos Aires, unde fanii au putut să-și ia rămas bun de la idolul lor. Mai târziu însă, ceremonia de înmormântare a fost una privată, la cererea fostei sale soții, Claudia, precum și a fiicelor sale, astfel încât șansele de infectare cu COVID-19 să fie diminuate.

Sute de persoane au așteptat în cozi mai mari de un kilometru să își ia rămas bun de la Maradona, însă nu toți au apucat să o facă. Atunci când forțele de ordine au început să faca demersurile necesare pentru a închide palatul prezidențial, multe dintre persoanele prezente au răbufnit și au intrat în conflicte violente cu oamenii legii.

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

40 de imagini zguduitoare din lume, la o zi după ce Diego Maradona a murit

+34 FOTO

VIDEO. Prima zi fără Maradona în imagini » Suporterii își iau adio de la eroul lor

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

„Și, deodată, iese Maradona din lift”. Moment haios dezvăluit de Jorge Valdano despre geniul Argentinei

Diego Maradona, omagiat pe toate stadioanele din Europa League » Imagini impresionante

Adevărata poveste din spatele imaginii legendare cu Diego Maradona înfruntând 6 adversari deodată

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
roberto7
roberto7  •  28 Noiembrie 2020, 07:45

Adevarul e ca Maradona nu era decat un mafiot arogant alcolic si drogat care si-a facut o avere ilegala. El profita ca nu era controlat niciodata si nimeni nu-i cerea nici o socotala. Mergea cu avionul lui privat in Columbia si acolo facea plinul de ''marfa'' si apoi ateriza in Barcelona si Napoli tot pe terenul lui privat. Asa a asuns sa fie Europa ''hranita'' de el si asa si-a facut o avere de miliarde de dolari, dar la fisc a declarat toata averea lui doar 100.000 de dolar. ce exemlu putea sa fie acest nemernic pentru tinerii? Daca ar fi trait in Asia, ar fi fost executat fara indoiala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează