INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OPERAȚIE

Operat cu succes și fără complicații: „A glumit când s-a trezit” » Diego Maradona începe recuperarea

Diego Maradona // foto: Guliver/gettyimages
Diego Maradona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 10:31 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 10:44

Intervenția de rutină pentru înlăturarea hematomului subdural a durat 80 de minute. Ole e circumspect: „Pentru un pacient ca Diego Maradona, cu problemele lui, ar trebui să fim precauți”.

Maradona a mai trecut pintr-o operație, după bypassurile gastrice și proteza la genunchi. De data asta, Diego a suferit azi-noapte o intervenție, de urgență, la cap. Argentinianul de 60 de ani a fost transferat de la Sanatorio Ipensa, unde i s-a descoperit la tomografie un hematom care apăsa pe creier, la Clínica Olivos în Buenos Aires. 

Devenită loc de pelerinaj pentru fanii lui „El Pibe d'Oro” și asediată de zeci de fotografi și de cameramani, așteptând cu sufletul la gură vești de la medici.

„Trebuie să fim precauți”

Iar veștile chiar sunt bune. Echipa condusă de Pablo Rubino și Rodolfo Benvenutti, directorul și, respectiv, șeful chirurgilor de la Hospital Privado Nuestra Señora de la Merced, și din care a făcut parte neurochirugul Leonardo Luque, doctorul personal al lui DM10, l-a operat cu succes. 

După o procedură de rutină, întinsă pe un ceas și 20 de minute, ce a decurs normal, ferită de complicații, după cum a aflat Olé. Ziarul argentinian scrie că Maradona va începe recuperarea după s-a trezit din anestezia generală, „dar pentru un pacient ca Diego, cu toate problemele lui și cu slăbiciunea acuzată, trebuie să fim precauți. Riscuri există și va rămâne sub atentă supraveghere medicală”.

Maradona „a glumit când s-a trezit”

Diego stă internat cel puțin o săptămână la clinica unde au venit și fetele lui, Dalma și Gianinna, iar pentru o eventuală revenire pe banca tehnică a Gimnasiei La Plata ar avea de așteptat măcar o lună. „A reacționat foarte bine și a fost puternic. A vorbit după ce s-a trezit, a glumit și a arătat o stare de spirit chiar încurajatoare, dar e logic să se simtă obosit”, a detaliat Luque pentru presă.

Hematomul dintre craniu și țesutul cerebral a fost îndepărtat fără probleme, iar pacientul e deja treaz și lucid. Mai îngrijorați eram de cum suportă anestezia, pentru că era anemic și deshidratat - Leonardo Luque, doctor personal Maradona

VIDEO. Cele mai frumoase goluri ale lui Diego Maradona în tricoul lui Napoli

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Jurgen Klopp, scos din minți de brigada de arbitri din România în Atalanta - Liverpool 0-5 » Ce i-a strigat lui Hațegan înainte de a fi avertizat cu cartonaş galben

Lumea uită fotbalul din cauza virusului! Pierderi uriașe din cauza lipsei suporterilor de pe stadioane

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează