INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP

Diego Simeone, antrenorul ultimului deceniu! Cine sunt cei mai buni 10 tehnicieni

Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid // foto: Guliver/gettyimages
Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 14:31 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 14:42

Diego Simeone (50 de ani), tehnicianul lui Atletico Madrid, a fost numit antrenorul deceniului în fotbalul mondial.

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a publicat o ierarhie a celor mai buni 20 de antrenori ai ultimilor 10 ani. Diego Simeone, care antrenează la Atletico Madrid din 2012, este primul, peste Josep Guardiola, Jurgen Klopp sau Jose Mourinho.

Diego Simeone, antrenorul deceniului. Cum a fost stabilit topul

În fiecare an, IFFHS stabilește un top 20 al celor mai buni antrenori. În funcție de locul ocupat, acestora le sunt atribuite de la 1 la 20 de puncte. Diego Simeone a adunat cele mai multe puncte pe parcursul ultimilor 10 ani, astfel că a primit distincția de „cel mai bun antrenor al deceniului”. Podiumul este completat de Josep Guardiola și Jurgen Klopp.

Într-un comunicat al IFFHS, decizia este explicată: „Simeone a avut performanțe grozave cu echipa sa în acest deceniu: 1 titlu în La Liga, o Cupă a Spaniei, o Supercupă, 2 trofee de Europa League, 2 Supercupe ale Europei și a fost de două ori finalist al Ligii Campionilor. Regularitatea și puterea sa au făcut diferența, astfel încât a câștigat trofeul”.

Simeone a strâns 152 de puncte, diferența față de locul 2, ocupat de Josep Guardiola, fiind mică. Actualul antrenor al lui Manchester City are 144 de puncte.

Surprinzătoare este poziția lui Zinedine Zidane, antrenor cu 11 trofee la Real Madrid, printre care două campionate și 3 Ligi ale Campionilor, câștigate consecutiv între 2016 și 2018. Antrenorul francez este doar pe locul 7, cu 59 de puncte.

Top 10 cei mai buni antrenori ai deceniului

  1. Diego Simeone - 152 puncte 
  2. Josep Guardiola - 144 
  3. Jurgen Klopp - 105 
  4. Jose Mourinho - 91 
  5. Maximiliano Allegri - 77 
  6. Unai Emery - 70 
  7. Zinedine Zidane - 59 
  8. Carlo Ancelotti - 57 
  9. Mauricio Pochettino - 56 
  10. Marcelo Gallardo - 56

VIDEO. Diego Simeone încă se pricepe la jonglerii

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lionel Messi, numit cel mai bun playmaker al ultimului deceniului! Cine completează podiumul + locul lui Cristiano Ronaldo

Boicot! Napoli nu vrea să joace Supercupa Italiei cu Juventus! Care e motivul invocat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează