INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAŢIILOR / BRAZILIA - SPANIA, MÎINE, ORA 1:00, ÎN DIRECT PE TVR1

Dinastia Roja » Spania poate egala o performanţă deţinută de Franţa dacă bate Brazilia în finala Cupei Confederaţiilor

Campionii mondiali și europeni, în frunte cu Sergio Ramos, aleargă fericiți după ce au cîștigat loteria penaltyurilor cu Italia în semifinala // Foto: Reuters
Campionii mondiali și europeni, în frunte cu Sergio Ramos, aleargă fericiți după ce au cîștigat loteria penaltyurilor cu Italia în semifinala // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 29 iunie 2013 22:14

Selecţionata iberică a împlinit ieri 5 ani de cînd comandă regatul fotbalului. Dacă bate şi pe Maracana, egalează performanţa Franţei, CM, CE şi Cupa Confederaţiilor la rînd.

Spania a încheiat al cincilea an de hegemonie în fotbalul mondial şi visează s-o prelungească duminică noapte, la Rio de Janeiro, cu un triumf contra Braziliei în finala Cupei Confederaţiilor.

Furia Roja ar cuceri al patrulea trofeu dintr-o serie formidabilă, pornită pe 29 iunie 2008 cu titlul european, şi ar confirma previziunea lui Zidane. "Din ziua în care va începe să cîştige, Spania nu se va mai opri", declara Zizou după ce ibericii cedau (1-3) cu Franţa în "optimile" CM 2006.

De la golul lui Fernando Torres la Viena (1-0 cu Germania) s-a înfiripat ciclul dominator, două titluri continentale şi unul mondial, căruia i s-ar putea adăuga Cupa Confederaţiilor, egalînd şi performanţa "naţionalei" lui Zidane, ce a pus mîna pe toate trofeele la rînd, între 1998 şi 2001. Numai eşecul de la precedenta ediţie a competiţiei, în semifinala cu SUA, a ameninţat dinastia.

Ucigaşa de recorduri, singura cu două succese consecutive la Euro şi 3 titluri majore în serie, ar intra în legendă cu un "maracanazo", făcînd şi repetiţia pentru apărarea coroanei mondiale.

Jumătate de tur al globului
În mai puţin de 4 săptămîni, selecţionata lui Del Bosque a făcut jumătate din înconjurul lumii. Din 4 iunie, spaniolii au parcurs 21.865 km. S-au deplasat de la Madrid la Miami (7.100 km), apoi, după ce au parcurs 1.758 km pînă la New York, au zburat la Recife (6.750 km), plecînd apoi la Rio de Janeiro (1.877 km) şi mai departe la Fortaleza (2.190 km). Iar pentru a juca finala au făcut cale întoarsă spre Rio!

"Din ziua în care Spania va începe să cîştige nimeni şi nimic nu o vor mai putea opri din cursă" (Zinedine Zidane, căpitanul Franţei în 2006)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  30 Iunie 2013, 01:29

Cupa Confederatiilor este un trofeu fara importanta,este un fel de Supercupa sau Mondialul cluburilor. Interesanta previziunea lui Zidane,meciul Spania-Franta de la CM 2006 a fost cel mai bun al francezilor de la acel turneu si unul destul de slab al Spaniei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează