INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Scandal în Olanda! Kuyt, interogat de poliție » A pariat pe un site ilegal și a luat banii câștigați cash într-o benzinărie!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 13:16 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 15:58

Dirk Kuyt, 41 de ani, fostul mare atacant batav, vicecampion mondial cu Oranje în 2010, e deocamdată martor într-o investigație uriașă, împotriva „Nașului din Haga”, un infractor suspectat de trafic de droguri. Kuyt riscă să fie acuzat de spălare de bani. Sneijder a apărut și el în discuțiile dintre infractori: „Și Sneijder, și familia lui ar trebui băgați în spital!"

De ani de zile strâng informații polițiștii și procurorii olandezi în ancheta „Taxus", o investigație vastă în Țările de Jos, care îl are principal obiectiv pe „Nașul din Haga", Piet S., un infractor suspectat de trafic de droguri, spălare de bani, agresiuni și asociere la organizație criminală.

Dirk Kuyt: „Nu jucam pentru bani. Îmi plăcea să pariez"

Potrivit cotidianului Algemeen Dagblad, au fost înregistrate în secret discuții telefonice și, în aceste conversații, apar și două nume din lumea fotbalului. Doi foști internaționali batavi. Mari. Dirk Kuyt și Wesley Sneijder. Amândoi, vicecampioni mondiali în 2010 și locul 3 la CM 2014, au fost interogați de anchetatori.

Polițiștii au aflat că primul, 41 de ani, ex-Liverpool, paria sume mari pe site-ul ilegal Edobet, închis între timp. „Dirk Kuyt joacă uneori și 25.000 de euro pe zi", se aude pe înregistrări. Iar al doilea, fost la Real și Inter, a fost urmărit și amenințat de creditori pentru că nu-și plătise datoriile: „Și Sneijder, și familia lui ar trebui băgați în spital!".

Kuyt, audiat deocamdată ca martor în dosar, a recunoscut că paria, după ce și-a încheiat cariera. „Banii câștigați îi primeam cash, într-o benzinărie. Era bine așa, pentru că rămâneam anonim. Nu jucam pentru bani. Îmi plăcea să pariez", a declarat el.

Dirk Kuyt ar putea fi acuzat de spălare de bani

AD susține că „acesta ar trebui să fie îngrijorat. Acceptarea de numerar la benzinării ar putea indica spălarea banilor". 

Un profesor de drept penal, Sven Brinkhoff, le-a spus jurnaliștilor olandezi: „Kuyt a câștigat participând la jocuri de noroc pe un site ilegal și a colectat profitul cash într-o benzinărie, ar putea fi considerat vinovat de spălare de bani. Într-o asemenea situație, se poate argumenta că ar trebui să realizezi, în mod rezonabil, că banii provin dintr-o infracțiune".

104meciuri a jucat Dirk Kuyt la naționala Țărilor de Jos, pentru care a marcat 24 de goluri

Wesley Sneijder: „M-au căutat, m-am întâlnit cu ei"

În cazul lui Sneijder, acesta a negat că a jucat pe Edobet și s-a apărat la interogatoriu, susținând că a fost o eroare. Cel care pariase la Edobet și nu plătise datoriile era Wout van K. „E vărul tatălui meu. Un escroc", a afirmat fostul coleg al lui Cristi Chivu la Inter.

Acela le-ar fi zis celor care-l urmăreau că Sneijder garantează pentru acei bani. „M-au căutat, m-am întâlnit cu ei, au aflat ce se întâmplase, mi-au cerut scuze de zece ori și au plecat. N-am mai auzit de ei de atunci", a explicat Sneijder.

134de selecții a avut Wesley Sneijder, record la Oranje; 31 de reușite pentru portocalii

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

FOTO Nu doar în România dispar stadioane » Cum arată arene și baze sportive uriașe din lume lăsate în părăgină

Neymar, golurile 400 și 401 din carieră + dedicație pentru prietena dispărută: „Voi fi fanul tău etern, regină a suferinței”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează