INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Discursul motivațional al lui Luis Enrique înaintea finalei Ligii Campionilor, Juventus-Barcelona, din 2015: „Ați face pe voi de frică dacă ați fi acolo”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 19:37

Luis Enrique, selecționerul Spaniei, a dezvăluit într-un interviu pentru Barça TV ce le-a spus jucătorilor de la Barcelona înaintea finalei din 2015, cu Juventus, din Liga Campionilor. Catalanii au câștigat cu 3-1 în fața italienilor. 

Cu Luis Enrique antrenor, Barcelona a câștigat în 2015 ultima Ligă a Campionilor și, în același an, catalanii au făcut tripleta, cucerind, pe lângă cel mai important trofeu european, și Cupa Spaniei, și La Liga.

Luis Enrique, discurs motivațional

La 5 ani de la acel moment, „Lucho” a redat discursul pe care l-a ținut în vestiar înainte de confruntarea cu Juventus: 

„I-am întrebat pe jucătorii mei care era cel mai rău lucru care se putea întâmpla în acea zi. Alves, Xavi, veteranii au început să zică ceva de genul: «Cel mai rău ar fi să nu fim fideli stilului nostru de joc» și alte chestii d-astea legate de fotbal. Eu le-am zis atunci: «Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla azi e să fii jucător la Juventus și să ai în fața ta Barca!» 

Le spuneam: imaginați-vă că trebuie să-i marcați pe Luis Suarez, pe Neymar, pe Leo, pe Iniesta, pe Busquets. Imaginați-vă că ar trebui să marcați un gol în poarta lui Ter Stegen. Morata trebuie să șuteze din fața unui Mascherano sau Pique, Evra trebuie să-l înfrunte pe Dani Alves... Încercam să glumesc un pic cu ei. Le-am zis: 

«Imaginați-vă că sunteți în vestiarul lui Juventus și că ar trebui să vă vorbesc despre Barça. Ați face pe voi de frică»

Discursul motivațional al lui Luis Enrique înaintea finalei Ligii Campionilor, Juventus-Barcelona, din 2015: „Ați face pe voi de frică dacă ați fi acolo”

Pentru Barcelona, în finala din 2015, au marcat Rakitic ('4), Luis Suarez ('68) și Neymar (90+7), iar pentru Juventus a înscris Morata ('55).

Ca antrenor al Barcelonei (2014-2017), Luis Enrique a adunat 9 trofee: 

  • La Liga: 2014-2015, 2015-2016 
  • Cupa Regelui: 2014–15, 2015–16, 2016–17
  •  Supercupa Spaniei: 2016
  • Liga Campionilor 2014-2015
  •  Supercupa Europei: 2015
  •   Mondialul Cluburilor: 2015

Citește și alte știri despre Barcelona:

Povești geniale cu Ronaldo, din perioada Real Madrid și Barcelona: „Era greu să-l prinzi și când celebra golurile” + momente neștiute din vestiar

Veste bună pentru Barcelona! Luis Suárez s-a refăcut complet după operație și poate reveni cu Mallorca

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează