INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL

Refuză să joace cu Gaziantep! Doi internaționali israelieni nu vor să evolueze pentru Antalyaspor în meciul cu echipa lui Șumudică

Ramzi Safouri, la minge, unul dintre jucătorii care au refuzat să joace cu Gaziantep // Foto: Imago
Ramzi Safouri, la minge, unul dintre jucătorii care au refuzat să joace cu Gaziantep // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 18:21 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 19:20

Fundașul Sagiv Yehezkel (28 de ani) și mijlocașul Ramzi Safouri (27 de ani) au anunțat că au cerut să nu figureze în lotul lui Antalyaspor la partida cu Gaziantepspor și nici nu vor face deplasarea. Ei au aflat că va fi o ceremonie prin care Israel va fi condamnată pentru războiul din fâșia Gaza.

Veste bună primită de Marius Șumudică cu o zi înaintea partidei din SuperLig cu Antalyaspor. Doi din jucătorii oaspeților nu intră în calcule împotriva lui Gaziantepspor. Motivul nu e medical ori din cauza unei suspendări, ci unul politic. Fundașul Sagiv Yehezkel și mijlocașul Ramzi Safour s-au sfătuit între ei și au ajuns la concluzia absenței în jocul de mâine, din SuperLig.

Primele indicii: unde s-ar putea desfășura meciul României cu Israel » De ce depinde alegerea locației
ISRAEL
Primele indicii: unde s-ar putea desfășura meciul României cu Israel » De ce depinde alegerea locației

Yehezkel și Safouri: „Le mulțumim pentru înțelegere”

Internaționalii israelieni s-au consultat și cu antrenorul Nuri Șahin, și cu conducerea clubului, care i-au înțeles foarte bine și au acceptat rezolvarea unei situații delicate. Cei doi nu vor putea asista la ceremonia pregătită de gazdele din Gaziantep. Una în care Israel va fi condamnată pentru războiul din fâșia Gaza.

„Veștile rele și situația din Israel ne preocupă mai mult decât un meci de fotbal și ne pune într-o postură delicată, dificilă și aproape imposibilă. Echipa ne respectă rugămintea și ne susține, iar pentru acest lucru le mulțumim că ne înțeleg alegerea”, au explicat Yehezkel și Safouri pentru presa de la Tel Aviv.

Yehezkel e evreu, iar Saouri arab

„În Turcia se pune accentul în a ataca și a condamna statul Israel pentru ceea ce se întâmplă în Gaza. Noi suntem mândri că reprezentăm Israelul și nu ne dorim să fim de față la acea ceremonie de pe stadion. Cei din club ne respectă decizia și vrem să le mulțumim, se poartă foarte frumos cu noi și simțim căldura lor. Gândul nostru este mereu la frații și la surorile noastre din Israel”, au completat fotbaliștii lui Antalyaspor.

Safouri este de origine arabă, în timp ce Yehezkel este evreu. Primul a intrat în minutul 66 al întâlnirii pierdute cu 0-2 în fața lui Galatasaray, iar Yehezkel a fost integralist la gazde.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Un fost atacant de la Benfica are tumoare pe creier: „După atâtea dueluri la cap e posibil să fie din cauza fotbalului”

Griji pentru jucătorul diagnosticat cu cancer la testicule în 2022 » S-au temut pentru sănătatea și cariera lui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează