INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Doliu în Brazilia: legendarul Mario Zagallo a murit la 92 de ani! Era de 4 ori campion mondial

Mario Zagallo // FOTO: Imago
Mario Zagallo // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 09:42

Mario Zagallo, una dintre legendele Braziliei, a murit la 92 de ani. Avea în palmares 4 titluri de campion mondial, ca jucător și antrenor.

Familia acestuia a anunțat că Zagallo a murit vineri, în Rio de Janeiro.

„Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări... ", a anunţat familia într-un comunicat, potrivit news.ro.

Mario Zagallo, de 4 ori campion mondial

Născut pe 9 august 1932, Mario Jorge Lobo Zagallo e un nume de legendă în Brazilia. Fost mijlocaș de bandă, Zagallo a jucat pentru Flamengo (1951-1958) și Botafogo (1958-1965). Pentru naționala Braziliei a bifat 33 de partide, câștigând de două ori Campionatul Mondial în 1958 și în 1962.

De-a lungul carierei de antrenor, a pregătit Botafogo, naționala Braziliei, Fluminense, Flamengo, naționala Kuweitului, Al Hilal, Vasco Da Gama, naționala Arabiei Saudite, naționala Emiratelor Arabe Unite. Din ianuarie 2003 până în iulie 2006 a fost director sportiv în cadrul Federației de Fotbal din Brazilia.

Ca tehnician, Zagallo a fost de două ori campion mondial. În 1970 a câștigat trofeul ca selecționer, iar în 1994 ca secund. A fost primul campion mondial din postura de jucător și antrenor, fiind urmat apoi de Franz Beckenbauer și Didier Deschamps.

El a condus Brazilia și la CM 1998, când a pierdut finala cu Franța.  A mai câștigat Copa America și Cupa Confederațiilor și a fost campion în Brazilia cu Botafogo și campion cu Al Hilal în Arabia Saudită.

De 6 ori implicat direct la Campionatul Mondial

Ca jucător și antrenor, Zagallo a fost prezent la 6 ediții ale Campionatului Mondial. A fost de două ori ca jucător (1958 și 1962), ca antrenor în 1970, 1974 și 1998 și ca secund în 1994. El se afla în cadrul Federației și la CM 2006.

În plus, el a fost pe stadion la finala CM 1950, pe Maracana (Uruguay – Brazilia 2-1). Atunci, Zagallo era militar, fiind prezent ca soldat la meci.

Citește și: 

Genoa lui Drăgușin, egalată în minutul 90+6 de revelația sezonului de Serie A! Final dramatic
Bologna - Genoa
Genoa lui Drăgușin, egalată în minutul 90+6 de revelația sezonului de Serie A! Final dramatic
După ce fanii i-au cerut demisia, Cosmin Olăroiu a aflat decizia conducerii
AL SHARJAH
După ce fanii i-au cerut demisia, Cosmin Olăroiu a aflat decizia conducerii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează