INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

Dominique Antognoni, ziaristul român care scrie de trei decenii în Italia, dezvăluie culisele complicatului caz al lui Mauro Icardi: „Wanda bate filmul în această telenovelă”

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 09:00

Vă place Beautiful? Inimă sălbatică? Şi bogaţii plâng? Dacă da, pregătiţi popcorn şi aşezaţi-vă comod. Dacă nu, promitem că o să fim scurţi şi la obiect. Telenovela lui Icardi la Inter pare să se fi încheiat, cel puţin pentru moment.

Când a intrat pe teren în partida împotriva Romei, în minutul 53 şi 39 de secunde, cea mai mare parte a publicului a aplaudat îndelung şi cu mult entuziasm, un fel de „Bine te-ai întors acasă, contează doar prezentul şi viitorul, să uităm ce s-a întâmplat!”. Nu era prima partidă a lui Mauro după gestul din februarie, când a refuzat să facă deplasarea cu Inter la Viena, pentru meciul din Europa League contra Rapidului, dar să nu ne grăbim.

Împăcare! De faţadă?

Icardi intră, publicul pare bucuros, ultraşii, ca de obicei, sunt împotrivă (ei sunt mereu împotrivă, orice s-ar întâmpla, ca şi cum cineva ar trebui să îi întrebe pe ei ce e de făcut într-un club; dacă vreţi, veniţi la meci, dacă nu, staţi acasă!). Inter egalează prin Perišici, jucătorul care a fost fitilul „bombei” din tabăra nerazzurra. Cei doi se îmbrăţişează (o făcuseră şi la Genova după penaltyul realizat de Mauro, apoi după pasa de gol a aceluiaşi Mauro pentru croat) şi totul pare că aparţine trecutului. Şi acum, cu Interul lansat către calificarea în Champions League, să facem un pas înapoi.

700.000 de euro pe an

În vara anului trecut, Wanda Nara, soţia lui Mauro, ex-doamnă Lopez (a fost căsătorită cu Maxi, atacant argentinian care a jucat mai peste tot, inclusiv la Barcelona), semnează un contract cu Mediaset, pentru a participa la transmisiunea sportivă Tiki Taka, condusă de Pierluigi Pardo. Şi primeşte 700.000 euro pentru un an. Interul nu prea e de acord, mai ales că Wanda este nu numai soţia atacantului, ci şi impresarul său. După câteva săptămâni oarecum liniştite şi fără declaraţii incendiare, cu Interul victorios în campionat şi în Champions League, şi mai ales cu Mauro mereu protagonist (goluri decisive împotriva lui Tottenham, PSV, Barcelona şi în derbyul cu Milan, în minutul 90), încep problemele, legate de prelungirea contractului atacantului.

Wanda dă din casă la TV

Ca din senin, Wanda îşi dă cu părerea, acuză, spune şi nu spune, şi nimeni nu înţelege dacă ceea ce declară o face în calitate de soţie, de agent sau de showgirl. Clubul încearcă să-i sugereze că are un comportament greşit, dar ea continuă cu declaraţii ce deranjează o lume întreagă. Se ştie de când există fotbalul că nevestele sunt rugate să nu comenteze situaţiile din „casă”. Ce se întâmplă în vestiar trebuie să rămână în vestiar, e o lege nescrisă! Numai că doamna Icardi nu ţine cont. Mai întâi spune că Mauro fusese cerut de Juventus în timpul verii (în schimbul lui Higuain) şi continuă declarând că la finele sezonului soţul său va pleca la un mare club din Spania. Nimic adevărat, Realul nu e interesat, iar pentru Atletico preţul jucătorului, 70-80 de milioane, e prea ridicat. După care aruncă grenada: „Perišici va lăsa Interul din cauza unor probleme personale”.

Perišici reacţionează

Croatul îşi iese din minţi (are cu adevărat probleme personale legate de activităţile tatălui său), clubul la fel, conducătorii Interului şi mai şi, dar Wanda îşi vede de ale ei şi, o săptămână după, atacă din nou: „În momentul de faţă nu sunt preocupată de situaţia contractului lui Mauro, ci de faptul că nu există un jucător care să îi dea mingi de gol”. Imaginaţi-vă faţa coechipierilor lui Icardi şi, mai ales, a conducerii clubului! În vestiar se creează o ruptură netă între atacant şi ceilalţi (numai Nainggolan, Borja Valero, Gagliardini şi Martinez îi rămân prieteni). Brozovici şi Perišici îi dau un ultimatum: „Ori nevastă-ta se potoleşte, ori ai terminat-o cu noi!”. Evident, Wanda nu se potoleşte, prea ocupată cu numărul de followers pe Instagram. Mauro n-are curajul s-o contrazică, nu îşi apără coechipierii, ceea ce este absolut imposibil de înţeles. De ce nu scrie un mesaj pe Twitter unde să îşi apere colegii?

Spalletti îi ia banderola

Spalletti, unul care nu zâmbeşte deloc şi care obişnuieşte să se ia de gât cu jucătorii importanţi pentru a demonstra cine decide în vestiar (întrebaţi-l pe Totti!), e foarte clar: „Icardi nu mai poate să fie căpitanul echipei, nu mai are autoritatea morală pentru a o putea face”. Cei din conducerea clubului îi dau dreptate şi în dimineaţa zilei de 13 februarie îl cheamă pe jucător la şedinţă. Sunt prezenţi Marotta (administrator delegat), Zanetti (vicepreşedinte, între altele nu are relaţii bune cu Wanda, deşi ambii sunt argentinieni), Ausilio (director sportiv) şi antrenorul Spalletti. Patru contra unu. „Din acest moment nu mai eşti căpitanul Interului”. Mauro refuză să creadă că i se întâmplă aşa ceva, susţinând că n-a făcut nimic pentru a merita o astfel de pedeapsă. Clubul răspunde că este unica soluţie pentru a o stopa de doamna Nara, în plus îl acuză pe atacant că nu s-ar fi scuzat faţă de colegi pentru frazele soţiei. Wanda află totul în timp ce îşi savura prânzul la restaurantul Da Noi, în interiorul hotelului Magna Pars, unde cei doi au locuit împreună cu copiii anul trecut, când şi-au reamenajat casa. Ea declară razboi, el însă intră în depresie. „Nu puteţi să-mi faceţi aşa ceva!”, repetă la nesfârşit. „Evident că putem”, răspund cei de la club. „Inter este mai presus de jucători, iar contractul nu prevede banderola de căpitan pe viaţă. În plus, trebuie să o meriţi”.

Mauro în depresie, patronul îl ameninţă!

Handanovici devine căpitan, iar Mauro refuză să facă deplasarea la Viena. „Sunt cu moralul la pământ, nu pot să vin”. Spalletti înnebuneşte, dar nu are timp de discuţii, pentru că avionul pentru Viena trebuia să plece. Urmează o lună teribilă, unde, pe de o parte, Lautaro Martinez îi ia locul şi înscrie aproape în fiecare partidă, iar pe de alta, Keita se accidentează, lăsând Interul cu un singur atacant în lot. În loc să demonstreze că vrea să facă orice pentru a-şi ajuta echipa, Mauro continuă să se dea lovit (e drept că avea unele probleme la genunchi, dar nu atât de grave), situaţia devine insuportabilă. Inter intră într-o pasă proastă şi totul pare să se năruiască.

Zhang Jindong, proprietarul clubului, un tovarăş serios şi adept al disciplinei partidului comunist, l-ar mânca de viu: „Cum adică un fotbalist care e plătit cu 6 milioane de euro refuză să joace?”. Ar mai fi fost de adăugat "pe timpul lui Mao l-aş fi trimis la muncă silnică", dar ceea ce decide nu e foarte departe: „Din punctul meu de vedere, poate să stea în tribună până când îi expiră contractul!”.

Agenta sună un avocat

Marotta şi Spalletti sunt de acord. Wanda continuă să susţină că Mauro este în depresie (ca şi cum ar fi o ruşine să fii doar atacantul Interului, nu şi căpitan), fanii încep să-şi piardă răbdarea, temându-se de un dezastru, care se „prezintă” în returul cu Eintracht din Europa League. 0-0 în tur, 0-1 acasă, fără Martinez (suspendat) şi cu Keita refăcut doar parţial. Eliminare și disperare, pentru că trei zile după aceea venea derbyul decisiv pentru calificarea în Ligă, cu Milan. Wanda pare încolţită, jucătorul este în continuare în depresie. Doamnei Nara îi vine ideea de a-l suna pe Massimo Moratti, fost patron al Interului, o persoană exact opusă lui Zhang. Permisiv, părintesc, mai precis unul cam fraier. Şi magnatul găseşte soluţia. Să nu râdeţi, dar sună un avocat de încredere, căruia i se cere să încerce să-i pună pe toţi de acord. 

„Nu e Messi, nici Cristiano!”

Zilele trec, Inter câştigă derbyul, jucând fantastic (3-2), dar vine pauza datorită meciurilor naţionalelor şi Martinez se accidentează. Nerazzurrii, din nou fără atacanţi (Keita e departe de a fi într-o formă cât de cât acceptabilă). Spalletti pur şi simplu înnebuneşte, pentru că se ştie cum merg lucrurile în fotbal, antrenorul plăteşte lipsa rezultatelor şi nu vrea să fie ţapul ispăşitor. Când „tratativa” pare să fie la un punct bun, Luciano izbucneşte la sfârşitul meciului pierdut cu Lazio (0-1, pe San Siro): „Vi se pare normal să se facă o negociere pentru ca un fotbalist să îmbrace tricoul lui Inter? Rugăm pe cineva să joace pentru Inter? Şi apoi cine se crede, Messi sau Cristiano?”.

Baci e abbracci

Pare o cale fără întoarcere, Moratti îi sugerează lui Zhang să-l dea afară pe antrenor şi nu a fost departe să se întâmple. Clubul n-a tolerat ieşirea lui Spalletti pentru că, vorbind aşa, i-ar fi scăzut cota atacantului. Tradus: „Cui îl mai vindem la vară dacă tu vorbeşti aşa despre el, chiar dacă este evident că ai dreptate?”. Problema e alta. Mauro, după o lună şi jumătate, încă nu şi-a cerut scuze în fata celorlalţi jucători. Pentru că practic de aici s-a plecat şi asta a fost unica vină a lui. Nu şi-a cerut iertare pentru cuvintele nevestei. 

Cum-necum, Icardi se întoarce titular cu Genoa, 4-0. Înscrie din penalty şi îi dă o pasă de gol lui Perišici, marele fost amic devenit inamic. Baci e abbracci, cum se spune în Italia. Pupici şi îmbrăţişări, totul e uitat. 
Scriu după dictare!

Mică paranteză. Avocatul Niccolini e un tip influent şi are multe prietenii în lumea presei, aşa că articolele despre Mauro ies numai cu acordul lui. Motivul? A pus o condiţie jurnaliştilor, vă dau informaţii numai şi numai dacă scrieţi ce vă spun eu şi când vă spun eu! Dacă cineva se mai miră de ce ziarele continuă să vândă tot mai puţin, iată una dintre explicaţii. Se publică doar ştirile favorabile impresarilor sau amicilor.

Cine să-l cumpere?

Cum-necum, situaţia s-a rezolvat, cel puţin momentan. Inter e pe locul trei, aproape calificată în Ligă (are 5 puncte avantaj faţă de Roma şi Atalanta, când mai sunt cinci etape), publicul l-a iertat (şapte ani de Inter şi 123 de goluri nu se uită uşor), contractul oricum e valabil pentru încă două sezoane. Probabil că Wanda ar dori un salariu mai mare pentru soţ (cel actual e de 6 milioane), întrebarea e cine ar oferi aşa ceva şi mai ales cine ar plăti suma necesară pentru a-l cumpăra? Se pare că nimeni. Doar Inter pare interesată să îl ţină şi să îi mărească puţin salariul.

123 de golurişi 28 de assisturi a reuşit Mauro Icardi în 214 meciuri la Inter, dintre care 110 goluri în Serie A

10 golurişi 4 pase decisive are argentinianul în 30 de partide din acest sezon. În precedentul, a dat 29 de goluri în 36 de meciuri

90.000.000 €este cota lui Icardi, potrivit transfermarkt.de, în scădere cu 10% faţă de acum patru luni

„Este umilitor faţă de fani şi colegi să tratezi cu un fotbalist să joace şi să îmbrace tricoul lui Inter. Cum ar trebui să fac convocările, să trimit 20 de mailuri avocaţilor jucătorilor ca să afle cine e reţinut în lot?”
Luciano Spalletti, antrenor Inter, în timpul scandalului

„Tragem linie şi dăm un restart. Mauro şi-a recâştigat locul la antrenamente, nu pe reţelele de socializare. S-a comportat în cel mai potrivit mod, va avea iar un rol important la echipă. Cu el suntem mai puternici”
Luciano Spalletti, antrenor Inter, devenind împăciuitor

Citește și: 

Jose Mourinho își anunță revenirea la Inter Milano: „E habitatul meu natural! Trofeele sunt garanția numirii mele”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mioriticul
mioriticul  •  12 Mai 2019, 18:03
Postat de digiserv.ro pe 12 Mai 2019, 17:20

Face parte din echipa de ziaristi a lui Ovidiu Ioanitoaia de 30 de ani, este corespondentul principal din Italia pe partea de Serie A pentru toata presa din Romania care cauta informatia de la fata locului de 30 de ani. Aruncatul cu noroi in altii este sport national in Romania.

“Face parte din echipa de ziaristi a lui Ovidiu Ioanitoaia de 30 de ani“ -o NON reclama!

digiserv.ro
digiserv.ro  •  12 Mai 2019, 17:20
Postat de zizu pe 12 Mai 2019, 16:54

Nu i mai faceți atâta reclamă!Dacă era atât de bun,ca ziarist,era undeva la mai bine în peninsulă,nu căuta colaborări în românia ,periind fcsb și pe becali!

Face parte din echipa de ziaristi a lui Ovidiu Ioanitoaia de 30 de ani, este corespondentul principal din Italia pe partea de Serie A pentru toata presa din Romania care cauta informatia de la fata locului de 30 de ani. Aruncatul cu noroi in altii este sport national in Romania.

digiserv.ro
digiserv.ro  •  12 Mai 2019, 17:16

Domnule Dominique Antognoni, un articol admirabil.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează