INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Don Carlo de Madrid » Realul a anunţat oficial noul antrenor: Ancelotti îi va pregăti pe galactici!

Ancelotti a fost ales antrenorul anului în Franţa sezonul trecut // Foto: Guliver/GettyImages
Ancelotti a fost ales antrenorul anului în Franţa sezonul trecut // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 25 iunie 2013 21:11

Ieri, după ce PSG l-a eliberat de contract pe Ancelotti, clubul blanco a confirmat imediat numele celui care va încerca marea lovitură: a 10-a Ligă a Campionilor madrilenă.

Cinci săptămîni a aşteptat Madridul acest moment. Preşedintele Florentino Perez se înţelesese cu Ancelotti asupra tuturor detaliilor contractuale: şi durată, 3 stagiuni, şi salariu anual, 7 milioane de euro net. Rămînea doar ca PSG, de care tehnicianul italian în vîrstă de 54 de ani era legat pînă în 2014, să accepte eliberarea sa. Şi ultima piesă a acestui puzzle a fost lipită ieri.

Real a plătit 4,5 milioane de euro despăgubiri pentru ultimul sezon al lui Ancelotti, iar Parisul, care l-a ales ca înlocuitor pe Laurent Blanc, nu l-a mai "sechestrat" pe don Carlo. Care a devenit oficial antrenor al echipei blanca. "Experienţă, succes, siguranţă", aşa a fost prezentat Ancelotti pe site-ul Madridului. Precizîndu-se: "A cîştigat absolut tot la nivel internaţional".

Ce l-a atras pe Florentino Perez? Faptul că peninsularul este un specialist al Ligii Campionilor - a ajuns de trei ori în 5 sezoane în finală (2003-2005-2007), ca antrenor al Milanului, cucerind două trofee. Cu el va putea porni în cursa spre a 10-a Ligă a Realului, la care visează de 11 ani.

13 trofee a cucerit Ancelotti în 14 ani ca antrenor (Juventus, Milan, Chelsea şi PSG)

4 Ligi ale Campionilor a cîştigat Ancelotti (toate cu Milan; 1989, '90 - ca jucător; 2003, '07 - ca antrenor)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează