INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Dortmund acuză dur politica lui Bayern: "Ne subminează sistematic"

Articol de - Publicat duminica, 29 iulie 2018 13:25

Din 2013 încoace, titlul a fost an de an acontat de Bayern, cu un avans ce nu lasă loc de comentatii. Totuși, rivalele bavarezilor contestă metodele folosite de campioana recordurilor în Germania.

Directorul executiv al lui Dortmund se plânge de decalajul financiar tot mai mare și de superagresivitatea în politica de transferuri.

"Strategia lor e legitimă"

"În 2011 și 2012, când am luat titlul, salariile jucătorilor noștri însumau 40 de milioane, ale lor dublu. Raportul se păstrează în prezent, doar că diferența e de la 110 la 220 de milioane.

Și dacă reușim să descoperim 2-3 campioni, imediat ni-i și fură prin forța lor economică. Ne subminează sistematic, cum i-am pierdut pe Götze, Lewandowski și Hummels. Dar strategia lor este legitimă", susține Hans-Joachim Watzke.

Potrivit studiului "Sporting Intelligence", media salarială la Bayern e de 5,68 milioane E, față de 3 milioane la Dortmund. Jucătorii lui Schalke, ce a terminat pe 2 sezonul trecut, la 21 de puncte de lider, câștigă în medie cu 4 milioane sub cei bavarezi, iar Hoffenheim (locul 3) are abia al șaptelea fond salarial din Bundesliga.

7 cluburidin Bundesliga oferă, în medie, salarii de sub 1 milion de euro: Stuttgart, Mainz, Werder, Eintracht, Augsburg, Freiburg și Hannover. La ultimele două, jucătorii câștigă a 12-a parte cât cei de la Bayern

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează