INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA GERMANIEI

Dortmund - Bayern 2-3. Furie, foame, forță! „Uraganul” Joshua Kimmich: „Este pe drumul cel bun de a deveni un jucător emblematic”

Dortmund - Bayern 2-3. Furie, foame, forță! „Uraganul” Joshua Kimmich +15   FOTO
Dortmund - Bayern 2-3. Furie, foame, forță! „Uraganul” Joshua Kimmich

Articol de - Publicat joi, 01 octombrie 2020 10:38 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 10:44

Mijlocașul Joshua Kimmich, 25 de ani, a decis meciul și i-a adus lui Bayern al cincilea trofeu al anului. Coechipierii și antrenorul Hansi Flick sunt la picioarele lui.

Bayern a făcut miercuri chinta royală campionat-Cupa Germaniei-Liga Campionilor-Supercupa Europei-Supercupa Germaniei. Dar la finalul duelului cu Dortmund (3-2) nu Supercupa, trofeul în sine, s-a aflat în atenția tuturor. Ci Joshua Kimmich, care întruchipează cum nu se poate mai bine profilul fotbalistului perfect pentru un club mare, unde concurența și presiunea sunt imense, unde titlurile sunt un "must".

"Voință ieșită din comun"

Întreaga fază, ce a dus la golul său din final care a stabilit practic învingătoarea, e emblematică pentru acest "power player". Cu recuperare la mijlocul terenului, destabilizarea adversarului, combinație cu Lewandowski în fața carelui și apoi finalizarea din cădere, la mingea respinsă de portar în urma primului șut.

"Îmi place foarte mult furia lui. Foamea lui. E jucătorul ideal pentru ceea ce se cere la Bayern. A crescut și s-a dezvoltat, fotbalistic și mental, în stil Bayern", l-a analizat Mehmet Scholl, și el o fostă vedetă a bavarezilor, în cadrul emsiunii Bild Live.

Coechipierul lui Kimmich, Neuer, e de aceeași părere: "Joshua înseamnă talent, valoare și o voință ieșită din comun. Chiar și căzut, a făcut acel efort pentru a trimite balonul în poartă".

"Vrea să joace mereu"

Iar antrenorul Hansi Flick i-a devoalat "mentalitatea specială. Mereu mă uit să văd când i-aș mai putea da o pauză. Dar renunț, pentru că iau în calcul furia sa. Vrea să joace întotdeauna".

Și încă ceva. Dacă mult timp, de la sosirea sa, Kimmich a acceptat să acopere postul de fundaș dreapta, sezonul trecut și-a impus voința și a trecut mijlocaș defensiv, unde dă cel mai bun randament.

Iar după plecarea lui Thiago Alcantara n-a ezitat o clipă. A luat numărul 6, specific postului, și l-a aruncat cât colo pe 32. Un alt fel de a spune "acolo e locul meu!". 

Borussia Dortmund - Bayern Munchen. foto: Guliver/Getty Images
Borussia Dortmund - Bayern Munchen. foto: Guliver/Getty Images
Borussia Dortmund - Bayern Munchen. foto: Guliver/Getty Images
Borussia Dortmund - Bayern Munchen. foto: Guliver/Getty Images
Borussia Dortmund - Bayern Munchen. foto: Guliver/Getty Images
+11 FOTO

"Kimmich este pe drumul cel bun de a deveni un jucător emblematic pentru Bayern"
Hans-Dieter Flick, antrenor Bayern

2goluri și două assisturi are Kimmich în 4 meciuri din acest sezon. N-a lipsit niciun minut de pe teren

85de milioane de euro e suma la care este cotat internaționalul german pe transfermarkt.de

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close