INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STUTTGART - DORTMUND 2-1

Dortmund pierde teren în duelul la titlu » E la opt puncte de Bayern după eșecul de la Stuttgart

Serhou Guirassy înscrie din penalty golul victoriei Stuttgartului cu Dortmund
Serhou Guirassy înscrie din penalty golul victoriei Stuttgartului cu Dortmund

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 19:15 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 20:42

Borussia Dortmund a jucat foarte slab la Stuttgart și a pierdut cu 2-1. E al doilea eșec consecutiv în Bundesliga al galben-negrilor, după 0-4 în Der Klassiker cu Bayern. Sunt la 8 puncte în urma liderului Bayern!

După eșecul umilitor suferit pe teren propriu în Der Klassiker, sâmbăta trecută, Borussia Dortmund se reabilitase în fața suporterilor printr-un 2-0 cu Newcastle, în grupele Ligii Campionilor. Însă la revenirea în campionatul intern, galben-negrii au cedat mai clar decât o arată scorul, 1-2, în fața revelației VfB Stuttgart.

Borussia a început prost și în minutul 11 a avut noroc cu portarul Gregor Kobel, care a parat penalty-ul bătut de Fuchrich. E prima oară după 10 ani când un portar al Dortmundului apără o lovitură de la 11 metri! În 2013 reușise Weidenfeller, într-o partidă cu Schalke 04. 

Fanii Borussiei Dortmund, atac la adresa UEFA și a conducerii lui Newcastle: „Nu vă interesează sportul, vă pasă doar de bani!”
Borussia Dortmund - Newcastle
Fanii Borussiei Dortmund, atac la adresa UEFA și a conducerii lui Newcastle: „Nu vă interesează sportul, vă pasă doar de bani!”

Tabloidul Bild n-are milă de Borussia: „La pauză putea fi 5-1 pentru VfB dacă nu era portarul Kobel”

Fullkrug a deschis scorul pentru oaspeți, în minutul 36, dar degeaba. Echipa sa n-a reușit să țină de avantaj și VFB a egalat înaintea pauzei, prin Undav (42).

Comentariul tabloidului Bild: „Dacă nu era Kobel, la finele primei reprize putea fi 5-1 pentru gazde”. Iar analistul Sky, fostul internațional german Dietmar Hamann, a concluzionat: „O evoluție sub orice critică!”.

Golgheterul Guirassy intră și îi dă lui Dortmund lovitura de grație

Șvabii și-au crescut nivelul după reluare, iar din minutul 67 au beneficiat și de serviciilie golgheterului Serhou Guirassy (14 goluri în 8 etape). Urmarea? Acesta i-a dat Borussiei lovitura de grație.

În minutul 83, el a transformat penalty-ul comis Kobel: 2-1. Al 6-lea la rând bifat de internaționalul din Guinea. În urma înfrângerii suferite, Borussia a ajuns pe locul 4, cu 21 de puncte, 8 mai puțin decât liderul Bayern. VfB, în schimb, a urcat pe poziția a treia, cu 24 de puncte.

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

Bayern trece în fruntea Bundesligii, show Harry Kane » Pariul lui Thomas Tuchel și recordul stabilit de antrenorul advers

Altă tragedie la un meci de fotbal din prima divizie: un jucător de doar 28 de ani și-a pierdut viața pe teren » Paramedicii nu l-au putut salva!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  11 Noiembrie 2023, 21:24

M-am uitat la meci. Dortmund a jucat de parcă nu au vrut să dea goluri - pase de-a latul terenului și înapoi. Pariurile sportive distrug fotbalul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează