INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LYON

Dramă la Lyon: Memphis Depay are ruptură de ligament și ratează EURO! S-a accidentat și Jeff Reine-Adélaïde

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 12:22

Lyon a fost învinsă pe teren propriu de Rennes, 0-1. Memphis Depay, golgeterul lui Lyon, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng și e aproape imposibil să mai joace la EURO 2020 cu naționala Olandei. Colegul său Reine-Adélaïde a suferit duminică o leziune identică.

O duminică neagră la Lyon. Nu doar pentru înfrângere, a șaptea în 18 etape, a patra acasă în acest sezon. Cele două accidentări grave suferite de coechipierii lui Ciprian Tătărușanu au lăsat un gust amar la OL. 

A mai jucat o jumătate de repriză lovit! 

În minutul 22, după un duel cu Hamari Traoré, Memphis Depay a ieșit la margine, cu dureri mari la genunchiul stâng. Surprinzător, nu a fost înlocuit imediat. Medicii l-au consultat pe margine, i-au pus un mic bandaj pe zona afectată și l-au trimis înapoi pe teren. Până la sfârșitul primei reprize. 

La pauză, le era clar tuturor că olandezul, căpitanul și golgeterul echipei, nu mai poate continua. A ajuns la spital pentru rezonanța magnetică. O ruptură la ligamentele încrucișate. Leziune confirmată de RMN. Diagnosticul exact: ruptură a ligamentului încrucișat anterior. 

„Nimeni nu-și regăsește nivelul mai devreme de opt luni”

Pentru Depay e sfârșitul sezonului și, aproape sigur, va rata și EURO cu Olanda. După operație, va sta minimum șase luni departe de gazon. Iar Juninho, directorul sportiv lyonez, spune în L'Équipe: „Nu am văzut niciodată un jucător care să-și regăsească nivelul în mai puțin de opt sau nouă luni. Uneori, un an, chiar dacă e profesionist, chiar dacă e privilegiat genetic, pentru că musculatura sa poate ajuta recuperarea”.

Tot în prima repriză s-a accidentat și Jeff Reine-Adélaïde. Singur. Și el are ruptură la ligamentul încrucișat anterior, dar la genunchiul drept.  

Lyon, 4 eșecuri acasă 

0-1 cu PSG 
0-1 cu Nantes 
0-1 cu Lille 
0-1 cu Rennes 

„Ce putem face? Sunt lucruri de viață pe care nu le putem controla. Îmi pare rău pentru Memphis. Luase echipa în mâinile sale, avea un rol nou, devenise un lider” 
Juninho, director sportiv Lyon 

14 goluria marcat Memphis Depay în acest sezon la Lyon în toate competițiile; e golgeterul lui OL

Vezi și:

VIDEO Răzvan Marin, titular după 81 de zile! Ce notă a luat după înfrângerea lui Ajax + planul gândit pentru revitalizarea lui 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează