INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA - TURCIA 3-1

Drama lui Burak Yilmaz în barajul pierdut cu Portugalia » I-a „îngropat” pe turci: „Gata, mă retrag”. Un fan și-a împușcat televizorul de nervi

Burak Yilmaz la finalul meciului cu Portugalia, scor 1-3 // Foto: Getty Images
Burak Yilmaz la finalul meciului cu Portugalia, scor 1-3 // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 12:01 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 12:51

Burak Yilmaz, atacantul de 36 de ani, le-a dat speranțe turcilor, când a redus de la 0-2 la 1-2, apoi i-a „îngropat”, irosind penalty-ul de 2-2. Un fan a tras cu pistolul în televizor după ratarea lui.

Căpitanul Turciei, Burak Yilmaz, își anunțase decizia la conferința de presă premergătoare semifinalei cu Portugalia: „Nu știu ce va face Cristiano Ronaldo, dar, pentru mine, aceasta va fi ultima apariție la echipa națională.” 

Atacantul în vârstă de 36 de ani a fost preferat lui Enes Unal de către selecționerul Stefan Kuntz, iar în minutul 65 i-a readus pe supușii Semilunei în meci, cu golul de 1-2. Speranțele într-o nouă prezență la Mondiale, după 20 de ani, n-au durat decât 20 de minute. 

Oaspeții au primit un penalty, Yilmaz a ținut să-l execute tot el, însă a expediat balonul peste „transversală”. Era minutul 85. Ca o paranteză, în momentul ratării, acasă, în Turcia, un suporter a cedat nervos, a scos pistolul și a tras un glonte în televizorul din fața căruia urmărea partida. 

31de goluri în 77 de meciuri a înscris Burak Yilmaz pentru naționala Turciei. E al doilea marcator din istorie, după Hakan Șukur (51 goluri/112 selecții)

În prelungiri, Matheus Nunes a stabilit scorul final, 3-1, întregind astfel coșmarul lui Burak Yilmaz, care la final le-a confirmat jurnaliștilor turci: „Nu mai există cale de întoarcere, a fost ultimul meu meci în echipa reprezentativă”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Reacția lui Cristiano Ronaldo, după ce Portugalia a scăpat de Italia în finala barajului: „Să mergem în Qatar!”

Macedonia de Nord, o națională mică cu inimă mare: „Câștigăm și la Porto! Credem în noi!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
snooker
snooker  •  25 Martie 2022, 15:12
Postat de maistorkokir pe 25 Martie 2022, 12:42

sa moara de necaz turcii, daca ar fi jucat cu macedonia erau ca si calificati :)

Si italienii se vedeau calificati.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Martie 2022, 14:41

burak...un mare jucator...

adriann_
adriann_  •  25 Martie 2022, 14:29
Postat de maistorkokir pe 25 Martie 2022, 12:42

sa moara de necaz turcii, daca ar fi jucat cu macedonia erau ca si calificati :)

Si portughezii se cred deja calificati...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează