INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

UPDATE Drama lui Florin Andone: un an pe tușă la Galatasaray din cauza accidentărilor! Comunicatul clubului

Florin Andone s-a accidentat grav în meciul Rizespor - Galatasaray 2-0
Florin Andone s-a accidentat grav în meciul Rizespor - Galatasaray 2-0

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2020 14:09

Florin Andone, 27 de ani, ratase doar 4 meciuri din cauza accidentărilor în toată cariera. La Galatasaray stă un an! Și-a rupt de două ori ligamentele genunchiului drept. Acum, leziune la ligamentul încrucișat anterior.

UPDATE Galatasaray, detalii oficiale despre Florin Andone și Fernando Muslera:

„În urma examenelor efecuate de Bogdan Andone, a fost depistată o leziune a ligamentului lateral interior și o rupere parțială a ligamentului încrucișat anterior. Detalii despre tratament vor fi dezvăluite după consultarea cu Brighton, echipă de care jucătorul aparține.

Operația lui Fernando Muslera, ale cărui fracturi de tibie și peroneu sunt diagnosticate deja, va avea loc mâine dimineață”, se arată în comunicatul oficial al turcilor.

Știrea inițială

Timp de șase ani, de la startul carierei, la Atlético Baleares, Córdoba, La Coruña și Brighton, Florin Andone aproape că nu știa ce înseamnă o accidentare. Atacantul suferise numai două leziuni, ambele la Deportivo La Coruna, ratând doar patru meciuri în două sezoane la galicieni. Nimic grav. O lună pe tușă, în total: două săptămâni și două săptămâni.

Vezi AICI clasamentul actualizat din Superliga turcă

Florin Andone, Galatasaray: „Nu mi-am încheiat misiunea aici"

De când a semnat contractul cu Galatasaray, pe 2 septembrie 2019, „tricolorul" trăiește un coșmar. Pierde un an din carieră! Pe 9 noiembrie, la 2-0 cu Gaziantep în deplasare, s-a ciocnit în minutul 11 cu Junior Morais (ex-Astra și FCSB). 

Prima accidentare gravă: ruptură a ligamentului colateral intern, fiind afectat parțial și ligamentul încrucișat anterior la genunchiul drept. „Îmi pare rău de această situație. Am vrut să dau totul la Galata, însă, uneori, astfel de lucruri se întâmplă în fotbal. Nu le poți controla. Sper să mă refac cât mai repede" era prima reacție a jucătorului atunci, anunțând: „Nu mi-am încheiat misiunea aici, ce e mai bun urmează să vină".

Doar 34 de minute în 3 partide

Inițial, s-a anunțat că va fi indisponibil două luni, două luni și jumătate, dar s-a întors în iarbă pe 1 martie, după aproape patru luni de pauză. Nu a avut timp să mai arate ceva. A prins 12 minute în două partide, apoi pandemia a întrerupt campionatul. A revenit acum, cu alt ghinion.

Duminică seară, încă o lovitură. Și mai dură. În minutul 68, portarul lui Rizespor, Tarık Çetin, a plonjat în careu și a aterizat pe piciorul drept al lui Andone. I-a împins violent genunchiul spre interior. Același genunchi drept, care cedase în noiembrie, foarte fragil, n-a rezistat nici de această dată.

UPDATE Drama lui Florin Andone: un an pe tușă la Galatasaray din cauza accidentărilor! Comunicatul clubului

Șapte luni de pauză pentru Florin Andone

Plângea când a fost luat cu targa și scos de pe teren. Jucase doar 22 de minute la 0-2 cu Rize. Simțea că e și mai rău. Medicul Galatei le-a dezvăluit jurnaliștilor turci un prim diagnostic, înaintea RMN-ului: ruptură a ligamentului încrucișat anterior. În toamnă, fusese o leziune parțială. Acum, e totală.

Nu va scăpa de intervenția chirurgicală. Șase-șapte luni minimum pe tușă!

Meciuri pierdute de Andone din cauza accidentărilor

SezonClubPartide ratate
2019-2020Galatasaray18 (25*)
2018-2019Brighton0
2017-2018La Coruna2
2016-2017La Coruna2
2015-2016Cordoba0
2014-2015Cordoba0
2013-2014Atletico Baleares 0

* Va pierde 25 de jocuri până la finalul acestui sezon.

Se întoarce la Brighton accidentat

Situația lui Florin Andone e foarte dificilă. Oricum, după cum anunțase presa turcă, atacantul urma să plece de la Galatasaray la sfârșitul sezonului, când i se încheia împrumutul de la Brighton. Se va întoarce accidentat la clubul englez. Și nu va putea juca deloc în turul campionatului viitor.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Suferința înfiorătoare a unui fotbalist care voia să fie eutanasiat: „E absolut îngrozitor să nu mai poți face nimic singur” » Dezvăluiri cutremurătoare în cartea despre ultimele sale zile

Mariuș Șumudică, agitat la primul meci: „Am urlat ca un nebun! De ce să ne fie frică?” » Ce l-a enervat pe Șumi

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
kamouniyak
kamouniyak  •  15 Iunie 2020, 16:03
Postat de magic4ever pe 15 Iunie 2020, 14:57

Mare randament a dat Andone la nationala...cred ca are cele mai slabe statistici pentru un atacant...Puscas,Keseru,Alibec si Tucudean(daca revine la forma dinainte) sunt peste Andone

Aberezi. Andone a dat goluri cu Spania si Italia. Aia pe care i-ai enumerat tu au goluri numai cu Feroe si nationale mici. Alibec???? Ala n-ar avea cum sa joace nici la Standard Liege sau Mechelen (unde a fost), cu atat mai putin la echipe din campionate in care se alearga sau in Liga Campionilor...

magic4ever
magic4ever  •  15 Iunie 2020, 14:57

Mare randament a dat Andone la nationala...cred ca are cele mai slabe statistici pentru un atacant...Puscas,Keseru,Alibec si Tucudean(daca revine la forma dinainte) sunt peste Andone

Vezi toate comentariile (2)
Comentează